Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Lieven Tavernier & Bruno Deneckere

De Belgische singer-songwriter Bruno Deneckere (zang / gitaar) nodigt in de maand augustus op zondag zijn muzikale vrienden uit naar het terras van ’t Uilekot. De muziek van Deneckere vindt zijn oorsprong in country en americana. Hij begon zijn muzikale reis met de Pink Flowers in 1986. Elf jaar hierna ging hij een jaar de baan op als ‘Bruno & The Blue Period’. Vanaf 1998 ging hij solo en blikte hij 5 vijf albums in, waaronder ‘Walking on Water’ en ‘I remember the day’. Hij werkte ook als muzikant op verschillende albums van Lieven Tavernier, Derek, Filip de Fleurquin, Het Gespuis, ht Roberts,…

Op zondag ugustus nodigt hij Lieven Tavernier uit. Via ‘De Zes van Gent’ kwam Tavernier in contact met Bruno Deneckere en Nils De Caster van The Pink Flowers. Bij die eerste ontmoeting dacht Tavernier dat deze jonge kereltjes hem in elkaar zouden rammen. Het bleek echter dat ze hem wilden omarmen, meer nog, ze stelden zélf voor hem te begeleiden. Tavernier sputterde tegen, zei (terecht) dat hij maar drie akkoorden kende, waarop Deneckere verklaarde dat indien in de goede volgorde gespeeld, drie akkoorden voldoende waren. De eerste begeleidingsband van Tavernier was geboren. Van nu af aan hoefde hij nooit meer moederziel alleen op een podium te staan.

Voor een groot publiek werd de naam Lieven Tavernier pas bekend nadat Jan De Wilde voor zijn cd Héhé (’91) niet minder dan drie nummers van Tavernier in het collectieve geheugen zong: Eerste Sneeuw, De Verdwenen Karavaan en het definitieve Gentse stadslied De fanfare van Honger en Dorst.

Het café van 't Uilekot gaat open vanaf 15u en het concert kadert in het project 'Ook de afbreker bouwt op' en is gratis dankzij de steun van de Vlaamse Overheid.
Waar :
't Uilekot
Groenlaan 39
9550 Herzele
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://uilekot.org
accessibility

Zondag: van 17:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

A Special Night of Music with Nathaniel Rateliff, And it's Still Allright Tour
( 24 april - Gent)
Jumble " The Blue Hour"
( 24 april - Drogenbos)
The Music of Bond
( 21 april - Antwerpen)
Legacy, The Bee Gees music celebration
( 21 april - Antwerpen)
Flashback, 5 Year Anniversary
( 25 april - Merksem)