Malandain & Beethoven: La Pastorale

Malandain Ballet Biarritz, het internationaal gerenommeerde gezelschap van topchoreograaf Thierry Malandain, brengt het neoklassieke ballet ‘La Pastorale’ n.a.v. de verjaardag van Beethoven (1770 – 18
De neoklassieke balletparel door Malandain Ballet Biarritz
Stap binnen in een wereld van virtuoze sierlijkheid en pure kracht. Op n uni brengt Music Hall Classics het neoklassieke ballet ‘La Pastorale’ naar Stadsschouwburg Antwerpen. ‘La Pastorale’ is een unieke creatie naar aanleiding van de verjaardag van Ludwig von Beethoven (1770 – 18 Malandain Ballet Biarritz, het internationaal gerenommeerde gezelschap van topchoreograaf Thierry Malandain, komt hiermee voor de 3e keer naar Antwerpen, na het grote succes van ‘Marie-Antoinette’ en ‘Beauty and the Beast’.

Zijn exacte geboortedatum is een mysterie, maar zijn naam is geen enkel modern wezen onbekend. Duits componist Ludwig von Beethoven was een wonderkind, net als zijn idool, Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens zijn leven werd Beethoven gezien als een voortzetter van muzikale tradities, maar ook als het symbool van een constant vernieuwende moderniteit. Vandaag geldt hij nog steeds als één van de allergrootste iconen uit de klassieke muziek, met zijn weelderige grijze haren, maar dat uiteindelijk zijn gehoor verloor. Voer genoeg voor de Franse meesterchoreogaaf Thierry Malandain, auteur van meer dan 80 originele werken, om een gloednieuw ballet te creëren: ‘La Pastorale’.

Laat je in vervoering brengen door de gloeiende tonen van Beethovens ‘Symfonie n° 6’ (je kent dit stuk onder andere van de scène met de dartelende eenhoorntjes, gevleugelde paarden en saters uit de Disneyklassieker ‘Fantasia’) en fragmenten uit zowel ‘Die Ruinen von Athen’ als uit ‘Die Geschöpte des Promotheus’. De fladderende ‘Pastorale’ roept landelijke fantasieën op van een idyllisch, rustiek bestaan. Aldus een lyrische Ludwig: “Wat een geluk wanneer ik wandel tussen rotsen en wouden, bomen en planten ! Niemand op aarde houdt zo van het platteland als ik !” Het tweede werk uit ‘Die Ruinen von Athen’ roept het heilige stof van Athene op, een symbolische stad die door kunstenaars uit elke eeuw wordt vereerd omdat ze zo veel schoonheid ter wereld heeft gebracht.

De enscenering is sober en sluit zo vlot aan bij Malandains tijdloze choreografie die de beheerste kracht van het dansende lichaam verheft en de sensualiteit en menselijkheid van de ansers benadrukt. De choreografie blijft zo trouw mogelijk aan de originele composities, uit respect voor de visie van de legendarische componist. Creatief producent Geert Allaert en uitvoerend producent en dramaturg Jean-François D’hondt halen hiermee voor de derde maal een samenwerking zonder gelijke naar ons land. Leun achterover en laat je in vervoering brengen door de krachtige muziek van Beethoven in combinatie met Malandains meesterlijke dans.

Producent: Geert Allaert
Choreografie: Thierry Malandain – Malandain Ballet Biarritz
Compagnie: Malandain Ballet Biarritz
Dramaturg: Jean-François D’hondt
Orkest en koor: La Passione en De Chorale
Resident director: Brigitte Derks

Kaarten kosten 35, 45, 55 en 65 euro.
Korting 15%

Opgelet ! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van ro per ticket aangerekend.
Waar :
Stadsschouwburg
Theaterplein 1
2000 Antwerpen
Tarief :
25, 35, 45, 55 en 65 euro. Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.teleticketservice.com/tickets/2019-2020/malandai
accessibility

Zaterdag: van 20:00 tot 23:00
Zondag: van 15:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!