Mannendriedaagse 'de terugkeer van de koning'

2 x Per Jaar (MAART/APRIL en Oktober/november) ( (ORVAL)

Samen op zoek naar onze pijn en onze kracht, onze talenten en schaduwzijden, naar wat het betekent om anno nu man te zijn. Ton van der Kroon en Jan Roelofs zijn al 30 jaar pioniers en voortrekkers van het mannenwerk.

Ben je op zoek naar je identiteit als man ? Wil je kracht en kwetsbaarheid verbinden ? Weet je wat je bestemming is in je leven ? Worstel je met je naar je rol als vader, minnaar, zoon of partner ? Vaak kunnen mannen persoonlijke of intieme zaken goed met vrouwen bespreken, maar de band met mannen blijft soms afwezig of oppervlakkig. Vaak is dat een gevolg van een gebrek aan contact met onze vader; een hele generatie vaders van na de oorlog bleek afwezig, zowel emotioneel, fysiek als spiritueel. De conclusie die veel mannen trokken: we zoeken het zelf wel uit. De eenzame man werd geboren; the lonesome cowboy.

Maar vaak ontdekken we in het leven dat we er alleen niet uitkomen. Het contact, de ondersteuning en de vriendschap met andere mannen is onontbeerlijk. In dit weekend gaan we op zoek naar de ontbrekende aspecten van onszelf – onze pijn, onze kracht, onze talenten en schaduwzijden – en ontdekken we wat het betekent om anno nu man te zijn. Geen boeman of sukkel, geen softie of macho, maar een oprechte zoektocht naar wie we in wezen zijn. Wees welkom bij ’De terugkeer van de koning.’

In 1996 publiceerde Ton van der Kroon zijn “De Terugkeer van de Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap”. Veel mannen vonden hierin herkenning bij hun zoektocht naar wat het vandaag de dag inhoudt om man te zijn. Een flink aantal van die mannen vond hun weg naar Orval, waar Ton van der Kroon en Jan Roelofs vanaf 2002 twee keer per jaar de driedaagse mannenworkshop “Het Pad van de Man” organiseerden. Eind 2016 deden ze deze workshop voor de laatste keer. Het was tijd voor iets nieuws. Geleidelijk aan werd duidelijk wat dat nieuwe is: iets nieuws dat tegelijkertijd ook weer oud is: de Terugkeer van de Koning.

Deze workshop is geschikt voor mannen voor wie het thema “mannelijke identiteit” relatief nieuw is.
Maar ook mannen die al langer verdieping in hun leven zoeken en het stimulerend, inspirerend en fascinerend vinden om drie dagen alleen met mannen door te brengen, komen royaal aan hun trekken.
Begeleiding

Ton (1965) is auteur van tien boeken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij organiseert reizen naar krachtplekken over de hele wereld, en verdiept zich in de oude esoterische tradities, zoals de Katharen, de Essenen, de Druïden etc. Hij begeleidt in Israël jaarlijks een Healing Conferentie en in Andalusië het jaarlijkse Maria Magdalena Festival. Hij organiseert tevens mannengroe...

Meer lezen
Waar :
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
595
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/mannendriedaagse-de-terugkeer-van-de-koning-2597
Toegevoegd door :
vzw Oost West Centrum (08/02/2020)
accessibility

Donderdag: van 19:00 tot 22:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 16:00

Van 19 tot 22 novemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Mindfulness 8 weken training
(Van 2 mei tot 20 juni - Bunsbeek)
Mindfulness 8 weken training
(Van 24 april tot 19 juni - Bierbeek)
Biodanza
(Halle)
Opleiding Bachbloesemadviseur
(Van 10 september 2019 tot 23 juni 2020 - Herk-De-Stad)
Het begin van een nieuw tijdperk - Mediteren om de wereld te helpen
(Schaarbeek)