Margaret Harrison - Danser sur les missiles

Tentoonstellingen Margaret Harrison - Danser les missiles
Na een eerste belangrijke retrospectieve in 49 Nord 6 Est - Frac Lorraine, in Metz (2019), wordt het werk van Margaret Harrison voor het eerst in België gepresenteerd in de Bps22. Deze bevlogen kunstenares bekleedt een invloedrijke rol in de feministische kunstbeweging in Groot-Brittannië en bezint al meer dan 50 jaar over de begrippen sociale klasse en sekse. De tentoonstelling Danser sur les missiles werd gerealiseerd door Fanny Gonella, directeur van het Frac Lorraine. Ze belicht de diversiteit van de praktijk (installaties, schilderijen, tekeningen en teksten) van deze kunstenares waarbij de visuele aspecten worden bekritiseerd die de vertegenwoordiging van de vrouw in de maatschappij bepalen.

Margaret Harrison (1940, Yorkshire - Engeland) drukt haar kunst en activisme op dezelfde manier uit en probeert het structurele geweld dat zich manifesteert in de professionele en huiselijke sfeer, maar ook in de kunstgeschiedenis en de populaire cultuur, zichtbaar te maken. De afgelopen vijftig jaar heeft ze de kloof tussen gender en sociale klassen resoluut overbrugd door het lichaam van de man te vervrouwelijken, de machtsstructuren van de maatschappij en de media om te draaien waarbij ze tegelijkertijd groteske benaderingen als overdrijving, parodie en subversie heeft toegepast.

De ongeveer veertig werken in deze solotentoonstelling van Margaret Harrison getuigen van het voortdurende engagement van een kunstenares die haar kunst al bijna vijftig jaar inzet voor een oprecht politiek activisme. Haar werk, dat lange tijd vertrouwelijk is gebleven, krijgt nu nieuwe internationale erkenning en sluit aan bij het huidige kritische discours over gender en seksuele identiteit, waarbij zij ons uitnodigt om verder te gaan dan de binaire benadering van seksuele geaardheid.
Bps22
Boulevard Solvay 22
6000 Charleroi
Elk type publiek
Agence Caracas (08/02/2021)

Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Van 20 februari tot 23 meiNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Jean Glibert
(Van 20 maart tot 20 juni - La Louvière)
Tashka schilderijententoonstelling
(Van 22 maart tot 15 mei - Mont-Saint-Guibert)
Martine Canneel - In the Sun of the Great East
(Van 20 maart tot 1e augustus - Namen)
Christian Sorg: Caminando - Schilderijen
(Van 20 maart tot 1e augustus - Namen)
Les Affiches de Folon - Tijdelijke tentoonstelling
(Van 27 maart tot 7 november - Terhulpen)

Andere categorie:

Meditatief schilderen (Antwerpen 1)
Meditatief schilderen (Kessel-Lo)