Meditatie voor de Vrede

In 1981 werd, met resolutie 36/67, voor de eerste maal de Internationale Dag van de Vrede uitgeroepen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). In werd door deze Algemene Vergadering eptember uitgeroepen tot jaarlijkse dag van geweldloosheid en wapenstilstand.
De vn nodigt ons hier allen - alle naties en alle mensen - uit om vijandelijkheden te staken en om vrede een echte kans te geven. Deze Internationale dag van de vrede biedt de wereld een kans om even te pauzeren, te reflecteren en te overwegen hoe we het best de vicieuze cirkel van geweld breken die conflicten teweeg brengt.
De Belgische Theosofische Orde van Dienst, afdeling van de Belgische Theosofische Vereniging vzw, wil hier haar steentje bijdragen door het organiseren van een geleide meditatie.
De Theosofische Orde van Dienst (TOS), opgericht in 1908 door Annie Besant, een onvermoeibare sociale activiste in Engeland en India, is een internationale non-profit organisatie die werkt met niet-bezoldigde vrijwilligers. Haar motto is ďeen vereniging van hen die liefhebben, in dienst van al die lijden.Ē
Twee van de doelstellingen van de Tos zijn het ontwikkelen van een netwerk van helpers over de ganse wereld en ondersteuning geven aan hen die streven om, door altruÔstische dienst binnen de lokale gemeenschap, de theosofische principes in hun leven toe te passen en uit te dragen.
We verwelkomen iedereen die zich bij ons aansluit in deze geest.
Waar :
Belgische Theosofische Vereniging Vzw
Geuzenplein 8
1000 Brussel
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
http://www.ts-belgium.be
accessibility

Zaterdag: van 15:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.