Muziektheater De Kolonie - Onheil in Black Creek

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst, een bloeiend Vlaams wes-terndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een educatief en Klimaatneutraal ervaringsgericht multicultureel ecocentrum van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel Het ophangen van een paardendief, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse tv en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaarsidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale ritmes. De muziek geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte stijgeringen van het plot !

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolo-nie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

Met: Lucas Van den Eynde (spel en concept), Hugo Matthyssen (tekst), Bo Spaenc (compositie, muziekthea-traal concept en livemuziek), Bart Van Huyck (livemuziek), Chris Snik (kostuums), Herman Gilles (occasione-le coaching), Dries Bellinx (vormgeving en techniek), Vlaamse gemeenschap en ccBerchem (steun)

Meer info: www.dekoloniemt.be
Gc de Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 Ravels
Reserveren is aangeraden
€ 20,00 (normaal) - € 17,00 (abo/>10p) - € 10,00 (student/-20j) - € 4,00 (kansentarief)
Vanaf 7 jaar

Zaterdag: van 19:00 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Iedereen cake
(Van 22 2021 tot 23 oktober 2021 - Deurne)
Het Bewijs
(Van 22 tot 24 oktober - Antwerpen)
De Gemoederen – Het Kwartier / Mariën en von Winckelmann i.s.m. De Studio
( 20 oktober - Mechelen)
Showavond met Les Filles de Malines
( 23 oktober - Tongeren)
Les Zorties
( 24 oktober - Elsene)