Myriam Louyest - Quelque chose du temps

In het kader van de Open Monumentendagen op 14 en 15 september stelt Myriam Louyest tentoon in het Archief van de Stad Brussel : Quelque chose du temps is een hedendaagse kunsttentoonstelling die zich laat inspireren door de bijzondere context van het stadsarchief en tot 13 december te bezichtigen is.

De locaties waar Myriam Louyest graag expo-seert, zijn nooit alledaags: haar installaties zijn geïnspireerd door hun architecturale context, door hun geschiedenis en functie die ervoor zorgen dat bezoek.st.ers met andere ogen komen kijken. Toen ze het Archief van de Stad Brussel in ontdekte, was de beeldende kunstenares meteen weg van de magie en de poëzie die de gebouwen uitstraalden. Sinds het Archief zijn intrek nam in de beschermde gebouwen met hun antieke meubels, lijkt het alsof de tijd er heeft stilgestaan.
Gekerfde fragmenten, gesponnen garen, glazen, doeken of papier. Haar creaties evoceren en suggereren Quelque chose du temps, du temps où l’on ne sera plus jamais, de laatste zin uit de roman « Les années » van Annie Ernaux. (vertaald : dat het gaat om iets van de tijd waar we nooit meer zullen zijn). Op oude toonbanken, in compartimenten waar vroeger stoffen lagen en die nu voor classificatie dienen, of langs het hele monumentale trappenhuis dat je naar de centrale glazen koepel brengt, laat je je verrassen door kunstwerken van Myriam Louyest. Ze tonen de plek onder een heel ander daglicht en openbaren als het ware vergeten details. Met de alomtegenwoordigheid van de cloud, de digitale en virtuele communicatie vandaag, confronteert het ons ook met de materialiteit van het archief als een soort link met het persoonlijke of collectieve. En het herinnert ons eraan dat hier het geheugen van Brussel leeft.
Waar :
Archives de la Ville
Rue Des Tanneurs 65
1000 Brussel
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://archives.bruxelles.be/

Maandag: van 8:00 tot 17:00
Dinsdag: van 8:00 tot 18:00
Woensdag: van 8:00 tot 17:00
Donderdag: van 8:00 tot 17:00
Vrijdag: van 8:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Omnia Vanitas
(Van 25 juni 2019 tot 26 november 2019 - Anderlecht)
Openluchttentoonstelling sculpturale keramiek van Chantal De Schauwer
( 16 augustus - Rijmenam)
Verstilde Beelden 5de Editie
(Van 9 mei tot 25 oktober - Hingene)
De Maalderij: Beeldschoon
(Van 3 juli tot 31 augustus - Zaffelare)
The Passenger - Arne Quinze
(Van 16 oktober 2015 tot 16 oktober 2020 - Bergen)