Nbs-Nationale fruittentoonstelling en Europom(r)

Europom(r) is sedert 1989 een samenwerkingsverband, door de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) in het leven geroepen, tussen een aantal vrijwilligersverenigingen uit verschillende Europese landen, met als voornaamste doelstelling 'het behoud, de promotie, de studie en de pomologie van streekeigen fruitrassen'.

Om de vijf jaar is het de beurt aan de Nbs om Europom(r) in eigen land te organiseren, zoals dit in terug het geval is. Het is daarom ook dat onze jaarlijkse nationale fruittentoonstelling dit jaar samenvalt met de Europom(r)-tentoonstelling. Dit geeft meteen al een eerste indruk omtrent de grootte van het evenement.

Heel wat landendelegaties zullen deelnemen met hun eigen historische fruitvariŽteiten.
U ontmoet er fruitexperts van over heel Europa. De Nbs zal BelgiŽ vertegenwoordigen met het allerbeste van haar hoogstamfruitvariŽteiten, zal er pomologische seminaries houden en zal er ook vruchten determineren. Daarom, heeft u onbekende vruchten in uw boomgaard ?... Breng ze gerust mee, onze ervaren pomologen zullen ze trachten op naam te brengen. In totaliteit zullen maar liefst meer dan 1000 appel- en peervariŽteiten de revue passeren.

Verder besteden we heel wat aandacht aan alles omtrent fruitverwerking, presenteren we onze ambachtelijke stroopvariŽteiten en puur natuurlijke appelsappen en bieden we u de mogelijkheid tot het proeven van verschillende hoogstamfruitvariŽteiten (met de mogelijkheid tot aankoop).

Dat dit alles mag plaatsvinden in de majestueuze omgeving van kasteeldomein Alden Biesen in Bilzen, geeft het hele fruitgebeuren nog een extra elan.

Europom(r) is geschikt voor jong en oud, voor zowel families, fruitliefhebbers als fruitexperts. Nergens leer je zoveel over fruit als op deze internationale tentoonstelling. Bovendien zijn al de tentoongestelde hoogstamvruchten cultureel erfgoed.

Het volledige programma zal u kunnen terugvinden op onze website.

Wij hopen ieder van u te mogen verwelkomen. Vertel het gerust verder aan familie, vrienden en kennissen. Alvast tot dan !
Waar :
Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.boomgaardenstichting.be

Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!