Negatief schilderen/mixed media (tweedelige workshop)

Ondergrond voorbereiden met stempels
Het is misschien een methode die niet in de boekjes staat, maar wij hebben ontdekt dat linoís maken en stempelen met acrylverf een heel leuk effect geeft. Soft lino is ideaal om vlug een gemakkelijke stempel van te maken, met de schaar kunnen we ook de omtreksvorm knippen. Deze stempels gebruiken we op een gekleurde ondergrond. Welke kleuren maken niet uit, als ze maar goed opvallen met de laag die je er op zet. We maken de eerste avond empels en kunnen misschien ook elkaars stempels gebruiken. Ons thema blaadjes, bloemen of patronen. Deze vormen de basis van ons omgekeerd schilderen.

Negatief schilderen
Dit betekent dat we niet de getekende vorm gaan schilderen maar wel de achtergrond. We denken heel goed na over ons ontwerp, zorgen voor duidelijke en strakke vormen in het thema fauna en flora. Dan schilderen we de achtergrond en werken de details af met fijne penseelstreken.
Je hebt geen enkele schilderservaring nodig om dit te volgen. Diegene die wel al schilderen, dit is echt een heel andere manier van werken, een fijne uitdaging !

Wie geeft deze workshop ?
Eef Janssen, 46 jaar is zorgleerkracht en leerkracht Po, daarnaast heeft ze schilderkunst gestudeerd. Ze is al een tijdje freelancer bij Bazarts en is altijd bij de pinken als er creatieve oplossingen bedacht moeten worden. Ze heeft een goed gevoel voor kleur en vorm en is altijd enthousiast als ze lesgeeft !

Inbegrepen: canvas 30 x 30 cm, alle materialen, koffie, thee, water en iets lekkers

Doelgroep: volwassenen en tieners
Waar :
Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68b
3510 Kermt
Tarief :
90
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://bazarts.be/activiteiten/negatief-schilderen-tweedeli
accessibility

Dinsdag: van 19:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!