Nicolas Delprat 'Appearances of Light - Stage Two'

Na een eerste tentoonstelling van werken van Nicolas Delprat in België, presenteert Mich le Schoonjans Gallery met trots Stage Two, het tweede deel van de tentoonstelling Appearances of Light.

De werken roepen de thema's fragmentatie en opeenvolging op en vormen een verhaal. De reeks schilderijen verbreedt het debat en brengt ons tot een reflectie op de waarden van licht, verzakking en projectie uit velden in de schilderkunst, afkomstig uit het veld van de kunstgeschiedenis.

Door de schilderkunst opnieuw te investeren en het motief te herhalen, probeert Nicolas Delprat de kloof te vatten tussen de herinnering aan een echte ervaring en de mogelijke representatie ervan. Door zowel serieel als discontinu te werk te gaan (hetzelfde motief kan op verschillende tijdstippen worden herwerkt), nodigt het ons uit om de constructie van het geheugen en het werk van het geheugen te beschouwen als een fenomeen van reconstructie *, (referentie The writing of the History of Michel de Certeau ), wat noodzakelijkerwijs een persoonlijke interpretatie is.

De schilderijen van Nicolas Delprat vertalen vaak herinneringen aan licht: lichten vergeten, herinnerd of ingebeeld, maar uiteindelijk opnieuw geïnterpreteerd door te schilderen. Voor de kunstenaar zijn zijn werken het begin van een vertelling, van een ontwikkeling van het beeld waarover de kijker vrij kan fantaseren.
Michele Schoonjans Gallery
Rivoli #25 - 690 Chaussée de Waterloo
1180 Ukkel
Gratis
Elk type publiek

Donderdag: van 11:00 tot 18:00
Vrijdag: van 11:00 tot 18:00
Zaterdag: van 11:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Liefdesliedje
(Van 6 mei 2021 tot 26 september 2021 - Brussel)
Liefdeslied
(Van 6 mei tot 26 september - Brussel)
Le Chat van Geluck tentoonstelling in het Sofitel Brussels Europe
(Van 1e juni tot 31 oktober - Etterbeek)
Le Chat de Geluck wordt tentoongesteld in Sofitel Brussels Europe
(Van 1e juni tot 31 oktober - Etterbeek)
Rondleiding door het Belvue-museum
(Brussel)