Noises I Could Not Ignore

"Als een persoon gefascineerd door accenten en geluiden, had ik nooit gedacht dat ik op een dag zou praten over de negatieve effecten van geluiden in mijn leven."

Van ei tot eptember komen de klanklandschappen van Yared Yilma tot leven in het raam van Constant. Dit is geen tentoonstelling, maar een installatie in het raam die zichtbaar is vanaf de straatzijde. U bent welkom bij de opening op donderdag ei vanaf 18:00 uur om de kunstenaar te ontmoeten.

Yared Yilma volgde de Open Design Course georganiseerd door Kiosk aan Kask, de Hogeschool voor de Kunsten in Gent waar hij kennismaakte met veldopnames en Audacity, vrije software voor audiomontage. Geluid opnemen en bewerken werden al snel een hulpmiddel om het geluidstrauma dat hij als vluchteling had opgelopen, kwijt te raken.

Lawaai is iets wat je leert negeren. Ieder van ons weet hoe omgevinggeluid te abstraheren en op de achtergrond te plaatsen wanneer het moet.

Toen Yared vluchteling werd, kreeg hij te maken met lawaai dat eenvoudigweg niet kon worden weggefilterd. Sommige geluiden hebben de kracht om door het lichaam heen te breken.Tijdens zijn tumultueuze verblijf in het vluchtelingencentrum werd hij talloze malen neergestoken door geluiden die voelden als messteken. Terwijl het schrille fluitje zijn litteken onuitwisbaar achterlaat, zijn andere geluiden, misschien minder scherp, hardnekkig genoeg om ieders innerlijke rust te verstoren. 106 mensen: kinderen, tieners, mannen en vrouwen uit verschillende culturen die in dezelfde ruimte op elkaar gepakt leven, produceren veel lawaai.

De meeste vluchtelingen in het centrum hebben een grimmig verleden en moeten omgaan met vele interne dialogen. Maar het meest opvallende aan het centrum is de hoeveelheid atmosferisch lawaai die er wordt geproduceerd. Voor Yared was het een geÔsoleerde dystopie, waar universele doofheid als gezond wordt beschouwd.

Noises I Could Not Ignore maakt deel uit van Constant_V, een reeks kleinschalige tentoonstellingen die focussen op Free, Libre en Open Source cultuur.

Met de steun van: Service Public Francophone Bruxellois, Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie
Waar :
Constant
Fortstraat 5
1060 Sint-Gillis
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
http://www.constantvzw.org
accessibility

Dinsdag: van 6:00 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Constant spons
(Van 24 juli 2019 tot 20 september 2019 - Sint-Gillis)
Experience.brussels in een notendop
(Brussel)
Bruegel. The Originals
(Van 15 september 2019 tot 15 september 2020 - Brussel)
De ontdekkingsreiziger
(Van 19 mei tot 31 december - Brussel)
Eb ! Quiz
(Van 21 december 2019 tot 31 december 2020 - Bruxelles)