Ontdek onze Bourgondische erfenis in Museum Hof van Busleyden

Tentoonstellingen Ontdek onze Bourgondische erfenis Museum van Busleyden
Welkom in het Museum Hof van Busleyden ! Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van HiŽronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeŽn uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen.
In de vijftiende en zestiende eeuw gaat de wereld open. Je voelt de sensatie van een nieuwe tijd, de renaissance, waarin de mens centraal staat. Tijden waarin alles lijkt te veranderen. Dit huis is vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeŽn en een verzamelplek van kunst.

Beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis en dring steeds dieper door in het Hof van Busleyden, met zijn schatten en verhalen. Je ontdekt hoe BourgondiŽrs naar de stad keken, hoe ze met macht omgingen, en wat voor hen meesterschap en vakmanschap betekende. Je beweegt van levendige en drukke ruimtes naar meer private en verstilde plekken. Je gaat mee op zoek naar de echte Margareta en staat oog in oog met de intrigerende en kwetsbare Besloten Hofjes.

In dit museum blikken we terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijken we samen vooruit naar de toekomst. Reis heen en weer tussen toen en nu. Experimenteer en treed in dialoog met het museum en zijn altijd wisselende collectie. Het verhaal is nog lang niet af.
Museum Hof Van Busleyden
Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen
12
Vanaf 6 jaar
Sara Verhaert (02/02/2022)

Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Vrijdag: van 10:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De Wit
(Mechelen)
Speelgoedmuseum
(Mechelen)
Fort van Breendonk
(Willebroek)
Museum voor de Oudere Technieken
(Grimbergen)
Damiaanmuseum
(Tremelo)