Ontspannen in de kern van onszelf

Meditatie en klankschalen: een ervaringsgerichte benadering van non-dualiteit

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We worden ons gevoelsmatig bewust van enerzijds fysieke, emotionele en mentale processen en anderzijds van het hele energetische gebeuren.

Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in werkelijkheid zijn. Het verstand, de geest, het lichaam, de energie, jij en de wereld, alles is bewustzijn en een perfecte eenheid.

We starten met enkele eenvoudige begeleide gewaarzijnsoefeningen zittend op een stoel. Hierbij ligt de focus steeds op de eigen directe ervaring: hoe zit het nu met jezelf ? Korte oefeningen helpen ons om ook in het dagelijkse leven bij de openheid te blijven.

Tijdens het tweede gedeelte laten we ons, liggend, door de klanken meevoeren naar de rust en ruimte die voorbijgaat aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Leren luisteren – met open aandacht – onbevooroordeeld, observeren, bewust worden van wat zich precies aandient en dit op steeds subtielere niveaus – opent de poort naar onze wezenlijke kern.

Begeleiding: Ann Cornilly

Ann Cornilly is van basisopleiding maatschappelijk assistente. Ze werkt reeds meer dan 15 jaar met klankschalen, is yogadocente en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Haar eigen weg van zoeken 'naar' zichzelf werd gaandeweg een onderzoeken 'van' zichzelf. Ze kwam in contact met yoga, zenmeditatie en later met non-dualiteit. Douwe Tiemersma († ) was hierbij haar leraar. Zelfonderzoek, waarbij de eigen ervaring centraal staat, vormt de basis van haar werk.

Meer info op ditmoment.be
Waar :
Osteopathiecentrum Omed
Werfstraat 15 a
8000 Brugge
Tarief :
10 euro (koffie/thee inbegrepen)
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://ditmoment.be/non-duale-meditatie/
accessibility

Zondag: van 10:00 tot 12:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!