O.L.V.-kerk Museum

Het O.L.V.-kerk Museum is terug open voor het publiek.
Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen en het aantal bezoekers per locatie te beperken, werkt Musea Brugge tijdelijk met een reservatiesysteem. Reserveren wordt sterk aangeraden en garandeert je bezoek !
Reserveren kan tot maximum 2 weken voorafgaand aan het bezoek via: museabrugge.be/reservatie (voorlopig enkel individueel bezoek en bezoek in gezinsverband)

De torenspits van deze kerk bepaalt, samen met het Belfort en de Sint-Salvatorskathedraal, de skyline van Brugge. Met zijn 115,5 meter is dit de op ťťn na hoogste bakstenen toren ter wereld. Het kerkinterieur schittert, na verschillende restauratierondes, in alle pracht en praal.

Wereld vol kunstschatten
Binnenin deze kerk wacht je een wereld vol kunstschatten, met als absolute topstuk Michelangeloís marmeren Madonna met kind. Dit verfijnde beeld was oorspronkelijk bedoeld voor het Piccolomini-altaar in de kathedraal van Siena (IT), maar de in ItaliŽ gevestigde Brugse handelaarsfamilie Moucron kocht het van de beeldhouwer en liet het naar Brugge verschepen.

In het hoogkoor van de kerk zie je verder niet alleen het imposante Passiedrieluik van de hofschilder van Margaretha van Oostenrijk, Bernard van Orley, maar ook de 15e en 16e-eeuwse praalgraven van Karel de Stoute en zijn tragisch verongelukte dochter Maria van BourgondiŽ.

De kerk is een schoolvoorbeeld van baksteengotiek, maar is tegelijk uitzonderlijk door de eeuwenoude verbinding met het Gruuthusepaleis via de bidkapel in het hoogkoor.
Waar :
O.l.v.-Kerk Museum
Mariastraat
8000 Brugge
Telefoonnummer :
+3250448743
Tarief :
6,00 euro (momenteel wordt een reductietarief van 4 euro gehanteerd).
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.museabrugge.be
Toegevoegd door :
Musea Brugge (28/05/2020)

Maandag: van 9:30 tot 17:00
Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 17:00
Zondag: van 13:30 tot 17:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sint-Janshospitaal
(Brugge)
Archeologiemuseum
(Brugge)
Archeologiemuseum
(Brugge)
Gruuthusemuseum
(Brugge)
Arentshuis
(Brugge)