Op Fruitstap

Om de start van haar nieuwe activiteitenseizoen te vieren, organiseert de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) een
kleinschalig fruitevenement op 5 juli. Met enkele herkenbare vaste waarden van de Kers®, maar ook enkele nieuwigheden.

Zo kunt u een fruitwandeling maken tussen 13 u. en 19 u. Met de keuze tussen trajecten van 4,5 km (± 1 uur) tot 6 km (± 1,5 uur). De kaart voor deze wandeling kunt u bekomen op het Nbs-Secretariaat.

aan de Nbs-Loods, die u passeert tijdens de wandeling, toont een mandenvlechtster u de kneepjes van het vak, maar ook aan het Nbs-Secretariaat zullen wij aanwezig zijn. Ons streekproductenwinkeltje staat tot uw dienst..., neem eens een kijkje bij de tentoongestelde kersen of verbruik een hapje en een drankje. Verder bieden wij u ook enkele fietsroutes aan volgens het systeem van het fietsroutenetwerk, tussen de 30 km en 43 km. Maak zo kennis met de volledige fruitstreek.

Blijft u liever in de omgeving van Vliermaal, volg dan de Pieter-Geert Buckinxroute en maak een rondrit doorheen groot Kortessem.

Voor gezinnen met jonge kinderen kunnen wij een aangepaste wandelroute van 3 km aanbieden. Vermeld dit even bij aankomst en wij bezorgen u de route.

De wandelroutes brengen u langs de Enkelenberg- (met 300 fruitvariëteiten) en de Konijnboomgaard (met 100 fruitvariëteiten). Vervolgens kunt u genieten van het uitzicht op de velden en laagstamplantages van Schalkhoven en het Bereveld.

Let tijdens de wandeling goed op uw omgeving: verspreid over het parcours zijn kersen met letters te vinden. Kom op het einde van de wandeling het gevonden woord binnenbrengen en maak kans op een streekproductenpakket. Neem zeker deel aan deze actie, want het is altijd prijs !

Na een stevige wandeling kunt u de bon onderaan onze flyer (die u terugvindt op onze Facebook-pagina) komen inruilen voor een gratis verfrissing.

Wij heten iedereen van harte welkom ! Samen maken we er een heel leuke namiddag van. Alvast tot dan.
Nbs-Secretariaat
Leopold 3-Straat 8
3724 Vliermaal
Gratis
Elk type publiek

Zondag: van 13:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!