Opera in de Cinema (live)

Kinepolis brengt u 11 spraakmakende opera's in high definition op groot scherm, terwijl ze live worden opgevoerd in de New York Metropolitan Opera. Hierdoor krijgt u een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien.

Opera in de Cinema start zijn 14e seizoen op 1tober met de uitvoering van Puccini’s Turandot in The Met, met Christine Goerke in de titelrol, onder leiding van de muziekdirecteur van The Met, Yannick Nézet-Séguin.

Op het programma van het seizoen – staan 11 vertoningen, waaronder 5 nieuwe producties: de première voor The Met van de baanbrekende, eeuwse opera Akhnaten van Philip Glass, met Anthony Roth Costanzo als farao Akhnaten; Peter Mattei in de titelrol van Bergs Wozzeck, in een mise-en-scène door de bejubelde visueel kunstenaar en regisseur William Kentridge; een nieuwe uitvoering van de Gershwins’ klassieke, Amerikaanse opera Porgy and Bess, die voor het laatst werd uitgevoerd in The Met in 1990, met Eric Owens en Angel Blue; de première voor The Met van Händels Agrippina, met Joyce DiDonato in een eigentijdse regie van Sir David McVicar, die ongetwijfeld zal aanslaan bij het moderne publiek; en een nieuwe versie van Wagners Der Fliegende Holländer met Sir Bryn Terfel in de titelrol.

Naast Turandot en de 5 nieuwe producties wordt het publiek van Opera in de Cinema ook getrakteerd op Massenets weelderige, Franse meesterwerk Manon; de terugkeer van Anthony Minghella’s geestdriftige visie op Puccini’s Madame Butterfly, met Plácido Domingo als Sharpless; Anna Netrebko in de titelrol van Puccini’s Tosca; en Diana Damrau en Jamie Barton als de rivaliserende koninginnen in Maria Stuarda, de tweede opera van Donizetti’s Tudor-trilogie. Als kers op de taart zal ook The Magic Flute van Mozart opnieuw in het programma worden opgenomen.

Turandot - Giacomo Puccini : 1/19
Manon - Jules Massenet : 0/19
Madama Butterfly - Giacomo Puccini : 09/11/19
Akhnaten - Philip Glass : 1/19
The Magic Flute - Wolfgang Amadeus Mozart : 07/1
Wozzeck - Alban Berg : 11/01/r /> Porgy and Bess - George Gerschwin : 01/0
Agrippina - Georg Friedrich Händel :
Der Fliegende Holländer - Richard Wagner : 14/03/r /> Tosca - Giacomo Puccini : 11/04/r /> Maria Stuarda - Gaetano Donizetti : 09/05/20
Waar :
Kinepolis Brussel
Eeuwfeestlaan, 20
1020 Laken
Tarief :
25,5
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://kinepolis.be/nl/content/opera-de-cinema-seizoen-2019
accessibility

Zaterdag: van 18:00 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Seniors at the Movies
( 9 juni - Laken)