Permacultuur ontwerpcursus - jaartraining

Een praktische, interactieve, inspirerende training op een wondermooie permacultuurplek in een schitterende natuurlijke omgeving. Je leert een gezonde, veerkrachtige omgeving vol eetbaar lekkers ontwerpen en je krijgt een haalbaar, positief en krachtig antwoord op eigentijdse vragen.

Een eetbare tuin, een voedselbos, een groene oase die met weinig werk volop gratis, lokaal, super lekker en gezond voedsel levert. Een mooie, natuurlijke, veerkrachtige omgeving met een grote diversiteit aan planten, een vruchtbare plek die bruist van leven: bijen, vlinders, vogels, egels,. .. : is dat ook jouw droom ?

De permacultuur jaartraining helpt je die droom te realiseren. Je werkt een jaar lang aan je eigen tuinontwerp en krijgt veel gerichte feedback, tips en inspiratie voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van jouw eetbare tuin. We maken ook samen een groepsontwerp voor een mini-voedselbos, dat we stap voor stap zien groeien.
Daarnaast komt permacultuur moestuinieren uitgebreid aan bod, met ook hier veel aandacht voor gesloten kringlopen, bodemverbetering, diversiteit, veerkracht, slim ontwerpen en arbeidsarm tuinieren. Verder staan o.a. nog paddenstoelen kweken, kruiden plukken en vogels spotten (in de mooie, wilde, uitgestrekte natuur rondom), bessenstruiken stekken en fruitbomen snoeien op het programma.

Een greep uit de onderwerpen:

permacultuurprincipes, ontwerpmethodieken en technieken om jouw eigen eetbare tuin te ontwerpen en aan te leggen
samen een mini-voedselbos ontwerpen en zien groeien
permacultuur moestuinieren
paddenstoelen kweken & wilde kruiden plukken
bessen- en fruitbomensnoei
water sparen en natuurlijke waterzuivering
sociale permacultuur / gemeenschapsvorming / eetbare buurten
inspirerende projecten bezoeken
De cursuslocatie:
De cursus vindt plaats op een permacultuur boerderij / cursuscentrum van 10 hectare, een wondermooie plek in een schitterende natuurlijke omgeving, waar sinds 2011 elk jaar een ander stukje land permacultuur-gewijs omgevormd wordt. Dat heeft het voordeel dat je als cursist heel uiteenlopende permacultuurprojectjes (voedselbos, moestuin, kruidentuin, boomgaard, bessenhaag,
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
061329920 - Reserveren is aangeraden
1580
Vanaf 18 jaar

Donderdag: van 19:00 tot 22:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 16:00

Van 12 november 2020 tot 10 augustus 2021Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De EventHoeve
(Hoegaarden)
Workshops draaien
(Oud-Heverlee)
Workshops keramiek schilderen
(Sint-Joris-Winge)
Atelier bezoek
(Kessel-Lo)
Creatieve mindfulness - meditatie
(Kessel-Lo)