Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Pierke en de Wenslantaarn

Pierke komt laat thuis na een feestje. Zijn sleutel is zoek en hij moet zijn ‘kotmadam” wekken om binnen te kunnen. Omdat dit nu al voor de derde keer op rij gebeurt wordt Pierke gestraft. Hij moet buiten slapen. Het is ijzig koud en net op het ogenblik dat Pierke de moed verliest komt er ‘hemelse’ hulp opdagen.

Wil je samen met de kids iets leuks doen en ze ook graag kennis laten maken met het culturele erfgoed van Gent en uiteraard met het sappige ‘Gents’? Dan kan je terecht in een traditioneel Gents poppentheater.
Het Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat meer dan 65 jaar, het is een familietheater waar verschillende generaties de fakkel aan elkaar hebben doorgegeven. Van half september tot half maart worden om de 14 dagen op zondagnamiddag in eigen zaal een aantal voorstellingen met het Gentse Pierke georganiseerd.
Het knusse zaaltje is gelegen in een volkse buurt in de gemeente Ledeberg, dat makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is: de tram/bus stopt op het Ledeberg plein aan de kerk en dan is het 5 minuten stappen naar de zaal. Hier kan je terecht voor een portie ‘Levend Cultureel Erfgoed” in het laatste nog bestaande ‘huistheater’ dat Gent en omstreken rijk is. Het repertoire bestaat uit bewerkte sprookjes, eigen werk en verhalen uit de rijke ‘poppenspelgeschiedenis’ van Gent.
Waar :
Koninklijk Poppentoneel Festival
Moriaanstraat 65
9050 Gentbrugge
Tarief :
5€ - mindervalieden 4,50€
Publiek :
van 3 tot 12 jaar
Internet :
http://www.festival-poppentoneel.be
accessibility

Zondag: van 14:30 tot 16:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Spookjeswandeling
( 4 april - Antwerpen)
Lancelot en de Heilige Vrouw
(Van 3 tot 5 april - Antwerpen)
Omajacht
(Van 4 tot 6 april - Antwerpen)
Raspoetin Wie niet weg is, is gezien - Theater Tieret
( 5 april - Leuven)
Bezoek op kindermaat aan Westfront
( 4 april - Nieuwpoort)