Pieter De Buysser

Een klein genootschap van goedmenende experten, intellectuelen, academici en filantropen kan het niet meer aanzien. Ze willen de democratie redden van haar suïcidale neigingen, en de in elkaar crashende emancipatiebewegingen behoeden voor een perte totale. Ze komen samen in anonieme hoeken van Europa, en smeden een plan. Ze kiezen een doodgewone man uit, en sturen die bezield, gemanipuleerd en begeleid het politieke landschap in. Hij moet de waarden en inzichten van deze elite belichamen. En tegelijk een blijvend draagvlak vinden bij de meest diverse lagen van de bevolking. Het genootschap heeft Lukas Alberg – vader van twee – gekneed tot lokvogel. Stap één: de democratie uitbreiden. Stap twee: het ressentiment en het identiteitsfetisjisme te rusten leggen.

Als een golem uit het slib van het magisch onderbewustzijn van Europa kruipt de lokvogel recht. En slaat zijn vleugels uit.

Een voorstelling met een friteuse, een Soedanese jongen die uit een diepvriezer komt gekropen, een dame in een bloemenkleed, een nieuwsgierige twintiger, een ongelooflijk oude man, een Koreaans meisje, Herman Sorgeloos en Gillis Biesheuvel.
Pieter De Buysser is een meester in het vervlechten van feit en fictie. Zijn speelse mix van theater, politiek en filosofie levert altijd amusante en steengoede verhalen op.
Deze keer heeft een groep Europese leiders een plan. De wereld staat in brand en ze weten wat ze daaraan kunnen doen. Alleen lukt dat nooit via democratische weg. En hop, daar is Lukas Alberg. De Lokvogel. Een doodgewone man. Zonder het goed te beseffen, voert hij hun plan uit en blust de brandjes. De ijskappen smelten minder. Er zijn minimum- én maximumlonen. De opvang en integratie van vluchtelingen is echt veel beter.
Maar… wij zijn er nog.
Pieter nodigt ons uit in een gigantisch tableau vivant, waar we de sporen van het verhaal van de lokvogel terugvinden.


“Kijk dit was nu nog eens écht een nieuwe theaterervaring !” * De Standaard over ‘Book Burning’

Tekst en regie: Pieter De Buysser – Spel: Gillis Biesheuvel - Scenografie en visuele dramaturgie: Herman Sorgeloos – Productie: Robin
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
14 euro
van 8 tot 16 jaar

Zaterdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Studio Guga, Ongehoord
( 22 januari - Gent)
Plopshow
( 23 januari - Gent)
Vapeurs 4 - Op safari
(Van 21 tot 24 januari - Antwerpen)
Vapeurs 4 - Op safari
(Van 30 tot 31 januari - Antwerpen)
Assisen 3 - De Wurgmoord
(Van 5 tot 7 februari - Antwerpen)