Plantaardig koken volgens de seizoenen (avondreeks)

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.

In deze demo-kooklessenreeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, linzen, tempeh en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Ook dessertjes, het ontbijt, dressings, burgers en koken met restjes komen aan bod.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
390
Vanaf 18 jaar

Woensdag: van 14:30 tot 17:00

Van 20 januari tot 8 december



Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!