Plantaardig koken volgens de seizoenen-proefles

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediŽnten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.

In deze reeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, linzen, tempeh en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Ook dessertjes, het ontbijt, dressings, burgers en koken met restjes komen aan bod.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren
Waar :
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
15
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/plantaardig-koken-volgens-de-s
accessibility

Maandag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Voeding & vitaliteit - derderjaarsopleiding
(Van 14 september 2019 tot 20 juni 2020 - Antwerpen 1)
Kookles snijtechnieken
( 23 september - Antwerpen 1)
Infosessie 'Gezond ontbijt mťt buffet
( 22 september - Willebroek)
Kooklessen voor kinderen
(Turnhout)
Workshop chocolade / pralines
(Gent)