Plukweekend

19 en eptember
FRUITHOEVE Devos, Zarren
wanneer
zaterdag 19 september en zondag eptember telkens van 9 tot 18 uur.

WAAR
Fruithoeve Devos
Vrijbosstraat 7
8610 Zarren-Kortemark

PLUKWEEKEND onder volgende Verplichte Corona maatregelen:
Mondmasker aanhouden op het erf en tijdens het plukken
Inschrijven ter plaatse aan de balie bij aankomst
Bubbels van maximaal 4 personen toegelaten
Ook dit jaar organiseren we een plukweekend waarbij je verse appels mag komen plukken aan de voordelige prijs van 0,85 euro/kg. Naast zelfgeplukte appels kan je ook conference en doyenné peren kopen aan een erg voordelige prijs !

Samen met familie of vrienden ontdek je onze boomgaard en geniet je van een uitstap in open natuur. Breng je eigen verpakking mee (kartonnen dozen, kistjes of zakken) en pluk naar hartelust jouw vers knapperig fruit.

Let op: bij eventueel regenweer breng je aangepast schoeisel of laarzen mee !

We verwachten je. Tot dan !

FRUITHOEVE
Fruithoeve Devos is sinds generaties een familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt van hardfruit. We beschikken over een gevarieerd rassenaanbod in appel en peer. De hoofdrassen bij de peren zijn Conference en Doyenné du Comice. Bij de appelen zijn dat Jonagold en Jonagored.

Voor onze thuisverkoop beschikken we uiteraard over een groot pallet aan smaken in zowel appel als peer.

Onze boomgaard heeft een oppervlakte van ongeveer 5 hectare. De eerste hoogstam fruitbomen werden aangeplant in 1935. Al vrij snel werden eveneens laagstammige bomen en nieuwe rassen bijgeplant. Ondertussen is ons bedrijf uitgegroeid tot een vooruitstrevende en moderne fruithoeve in de streek.

Bezoek zeker onze vernieuwde hoevewinkel…

Vind ons op de kaart.

HOEVEWINKEL
Onze hoevewinkel Fruithoeve Devos is volledig vernieuwd en ingericht als zelfbedieningswinkel. Je kan er 7 dagen op 7 terecht tussen 8 uur en 19 uur. Op zon- en feestdagen tussen 8 uur en 13 uur.

Kom ons nieuw assortiment zelfgekweekte appels en peren van het jaar ontdekken. Je vindt er ook seizoen groenten en ander fruit evenals een uitgebreid aanbod aan appelsappen en honing.

Betalen kan vanaf nu naar keuze zowel contant als met de bankkaart.

Welkom !

Vind ons op de kaart.

MILIEUVRIENDELIJK
Ons fruit wordt gekweekt op “geïntegreerde” wijze. Hierbij helpen natuurlijke vijanden van plaag­insecten bij de bestrijding van mogelijke ziekten en gewasschade. Nuttige insecten zoals lieve­heers­beestjes hebben bijvoorbeeld bladluizen op hun menu staan.

Sinds wordt evenens gewerkt met feromoonverwarring tegen de vervelende fruitmot die onder meer verantwoordelijk is voor wormstekig fruit. Bij deze bestrijdingstechniek worden “dispensers” met lokstoffen uitgehangen. De mannelijke motjes worden misleid door de lokstoffen en vinden alzo hun vrouwelijke partners niet meer. Geen paring betekent geen eitjes, geen larven en dus ook geen wormstekig fruit !

Onze milieuvriendelijke geïntegreerde aanpak beperkt het gebruik van gewas­beschermings­middelen tot een absoluut minimum. Een onafhankelijke erkende controle organisatie houdt nauw­lettend toezicht op onze teelt.

BEWAREN
Tijdens en na de oogst kan je in onze hoevewinkel terecht voor een ruim assortiment eigen geteeld fruit.

Gedurende de wintermaanden wordt het fruit bewaard in koelcellen en dit bij een specifieke bewaartemperatuur waardoor de kwaliteit optimaal blijft. Op deze manier wordt al ons fruit bewaard tot ergens halfweg februari. Vanaf februari worden appels minder knapperig en verliezen ze hun hardheid en smaak.

Om dit te voorkomen bewaren we een gedeelte van onze appels in speciaal ontworpen fruitpaloxen waarbij de bewaring gebeurt bij lage zuurstofniveua’s (CA bewaring). De appels worden meestal rechtstreeks geplukt in deze paloxen waarna ze afgesloten worden voor de buitenlucht. Door de ademhaling van de appels daalt de zuurstofwaarde op natuurlijke wijze tot ergens rond 3%, terwijl dit normaal bedraagt. Daarna zorgen de membramen in het deksel ervoor dat de zuurstofwaarde stabiel blijft. Na openen kan je dan genieten van lekkere, knapperige appels !

Op deze manier kunnen we dus een groot gedeelte van het jaar fruit van de allerbeste kwaliteit aanbieden in onze hoevewinkel.
Waar :
Fruithoeve Devos
Vrijbosstraat 7
8610 Zarren
Tarief :
0.85 euro/kg
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.plukweekend.be/#plukweekend

Zaterdag: van 9:00 tot 12:00 en 12:30 tot 18:00
Zondag: van 9:00 tot 12:00 en 12:30 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!