Pop-up tentoonstelling. De Schelde. Stroom in verandering.

De komende weken stroomt de Schelde door het Mas Havenpaviljoen. Van dinsdag 13 maart tot zondag 15 april is de pop-up tentoonstelling: 'de Schelde. Stroom in verandering' te gast in het Mas Havenpaviljoen.

In ging een team van archeologen van de Universiteit Gent en Gate-Archaeology aan de slag in Waarmaarde-Kerkhove. De aanleiding was de bouw van een nieuwe stuw langs de oevers van de Boven-Schelde. Het doel voor ogen was eenvoudig, maar daarom niet minder uitdagend: het unieke prehistorische land¨schap, dat eeuwenlang metersdiep bewaard lag onder de rivierklei, documenteren en bestuderen voor de graafmachines van start gingen. Nu, ruim twee jaar later, is het terreinwerk afgerond en de resultaten zijn verbluffend. Uitzonderlijke ecologische in¨formatie over een tijdspanne van meer dan 13 000 jaar, laat toe het verleden van de Schelde te herschrijven, of op zijn minst te bekijken door een andere bril.

Met een nieuw boek en bijhorende pop-up tentoonstelling worden de resultaten van het onderzoek voorgesteld aan een niet-gespecialiseerd publiek. Daarbij wordt het verhaal van de Schelde gekoppeld aan het brandend actuele thema van de klimaatverandering. Boek en tentoonstelling vertellen het verhaal van de Scheldevallei doorheen de tijd, van de voorlaatste ijstijd tot en met de middeleeuwen.
Waar :
Mas Havenpaviljoen
Hanzestedenplaats 19
2000 Antwerpen
Telefoonnummer :
032297350
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
http://www.portofantwerp.com/nl/events/win-een-romantische-a
accessibility

Dinsdag: van 9:30 tot 17:30
Woensdag: van 9:30 tot 17:30
Donderdag: van 9:30 tot 17:30
Vrijdag: van 9:30 tot 17:30
Zaterdag: van 9:30 tot 17:30
Zondag: van 9:30 tot 17:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

EcoHuis Antwerpen
(Borgerhout)
Technopolis
(Mechelen)
Mira
(Grimbergen)
Plantentuin Meise
(Meise)
Planetarium Brussel
(Brussel)