Portrait Trouvé: Expositie tijdelijk gesloten

In verband met het besluit van de Belgische overheid is ook Doka tot en met 30 april gesloten.

Herinnering en vergankelijkheid spelen een essentiële rol in het werk van Kristof Kuypers. Voor de expositie “Portrait Trouvé” ging Kristof op oude begraafplaatsen zoeken naar vergane foto’s die hij dan gebruikt als vertrekpunt voor een geschilderd portret. Zo ontstond ook de fotoreeks waarin de “eivorm” centraal staat.

Met de expositie “Portrait Trouvé” toont Doka niet alleen fotografisch werk, maar worden er ook schilderijen tentoongesteld. Deze werken zijn geïnspireerd op oude foto’s, portretten van personen die lang geleden leefden. Door middel van olieverf en inkt op papier wordt er een portret geschilderd, waarin tijd en vergankelijkheid sterk naar voren komen.

Kristof heeft altijd een liefde gehad voor vintage fotografie. In deze reeks heeft hij oude foto’s gebruikt om nieuwe beelden te creëren waarin één beeld zowel het tijdelijke als het onafgebrokene bevat, en zo een tussenzone uitbeeldt.

Zowel de schilderijen als de foto’s zijn een vergroting van een herinnering, maar elk op een andere manier. Waarbij de geschilderde portretten zich meer focussen op het individu, tonen de foto’s meer een alomvattend geheel. Door het contrast tussen de kleuren van de schilderijen en de zwart-wit foto’s, en het zoeken naar tegenovergestelden, worden in de tentoonstelling vergeten beelden terug in de kijker gezet.
Waar :
Doka
Lange Koepoortstraat 17
2000 Antwerpen
Telefoonnummer :
0479365679
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
https://www.doka-antwerpen.be
Toegevoegd door :
van Bergen Jeroen (06/04/2020)
accessibility

Woensdag: van 11:00 tot 18:30
Donderdag: van 11:00 tot 18:30
Vrijdag: van 11:00 tot 19:30
Zaterdag: van 11:00 tot 19:30
Zondag: van 12:00 tot 18:30

Van 4 maart tot 26 juliNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ruud van Empel: 25 years of photo works
(Van 20 maart tot 10 juni - Elsene)
Fototentoonstelling 'kolenspoor'
(Koersel)