Proeven van de Gentle Clown via speelse communicatie.

Alweer een 'Proeven van' na het succes van de vorige 3-daagse. Deze keer kan je proeven van één van onze andere contactclowns die zijn/haar expertise met jou wil delen. Aangezien elke docent een andere vormingsinhoud geeft kan je deelnemen aan meerdere 3-daagse.

De Gentle clown, de clown als bezoeker, wordt sinds enkele jaren meer en meer ingezet in zorginstellingen. Wetenschappelijke studies hebben intussen aangetoond dat de Gentle clown, door zijn aanwezigheid, voor bewoners/patiënten/cliënten/partners en voor verzorgend personeel/mantelzorgers, de levenskwaliteit gevoelig kan verbeteren.De contactclown op bezoek voert geen nummer op, maar streeft er naar om op een eerlijke, gevoelige en speelse wijze samen, met de bezochte persoon, een aangenaam moment te beleven. De clown gebruikt hierbij al zijn troeven: zijn openheid, spontaniteit, broosheid, nieuwsgierigheid, speelsheid, ondeugendheid, zachtheid, aanwezigheid…

Deze initiatie workshop begint vrijdagnamiddag met een uiteenzetting gegeven door Geert Baetens oprichter van “Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze”. Hij geeft duiding bij het huidig functioneren van de Gentle clown in onze Vlaamse zorgcentra. Je kan uitgebreid vragen stellen door een eigen situatie of casus in de groep te brengen om zo de link te leggen tussen jouw grondhouding en die van de Gentle clown.

Tijdens het weekend tuimelen we samen met contactclown Bieke uit ons hoofd in het moment. En wat een ruimte valt daar te ontdekken ! Ruimte voor stilte, voor voelen, ruimte voor verwondering, voor falen en ontdekken, ruimte voor verbeelding, voor het plezier van (samen) spelen.

Via verschillende bewegingsoefeningen en spelopdrachten komen we in voeling met onszelf om zo ook de ander te ontdekken, met de ander te verbinden vanuit lichtheid en oprechtheid. Via diverse uitnodigingen oefenen we onze open, niet-oordelende aandacht en creëren zo veel ruimte voor het moment, voor onszelf, voor de ander, voor het ont-moeten. Al spelend gaan we samen op zoek naar een ritme dat bij ons past.

De nieuwe ervaringen, inzichten en tools zullen je als zorggever of mantelzorger ondersteunen in jouw contact met bewoners/cliënten/patiënten/partners die moeilijker bereikbaar zijn. Kortom een aanrader voor iedere zorggever die wil 'proeven' van de clown. Met attest van deelname.
(Deze workshop staat open voor ieder die interesse heeft om van de Gentle clown te proeven, ook voor wie niet in de zorgsector werkt !).

Bieke Coenen is moraalfilosoof en werkt al ruim 15 jaar als leerkracht. Een 10 tal jaar geleden ontdekte ze clownerie. Sindsdien is het een wezenlijk onderdeel van haar leven. Sinds is ze werkzaam als Gentle Clown bij vzw Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze.
Geert Baetens is maatschappelijk werker en referentiepersoon dementie, en heeft een passie voor gentle clowning. Hij is de oprichter van ‘Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw’.

Locatie : Zwijnaarde-Gent (i.s.m. Woonzorgcentrum Zonnebloem en Ldc De Mantel)
Data : 14-15-16 januari
Dagen : vrijdag namiddag (13.30-16.30) - zaterdag & zondag (9.30-16.30)
Kostprijs : 11eur excl btw (ur incl btw)
Kortingprijs : 61eur excl btw (incl btw) Indien je reeds aan een 3-daagse deelnam

Betaling : Jouw inschrijving is definitief zodra wij jouw betaling ontvangen hebben
Makkelijk bereikbaar met tram/bus vanaf Sint-Pieters station Gent
Met de auto dichtbij afrit E40/R4 + gratis parking in de buurt
Voor extra informatie mail
AANMELDEN Via Online Formulier / Locatie : Zwijnaarde-Gent (i.s.m. Woonzorgcentrum Zonnebloem en Ldc De Mantel)

Data : 14-15-16 januari

Dagen : vrijdag namiddag (13.30-16.30) - zaterdag & zondag (9.30-16.30)
Aanmelden : docs.google.com

Kostprijs : 11eur excl btw (ur incl btw)
Kortingprijs : 61eur excl btw (incl btw) Indien je reeds aan een 3-daagse deelnamE
Betaling : Jouw inschrijving is definitief zodra wij jouw betaling ontvangen hebben
Makkelijk bereikbaar met tram/bus vanaf Sint-Pieters station Gent

Met de auto dichtbij afrit E40/R4 + gratis parking in de buurt
Ldc de Mantel
Hutsepotstraat 29 a
9052 Zwijnaarde
250 EURO INCL BTW
Vanaf 18 jaar

Vrijdag: van 13:30 tot 16:30
Zaterdag: van 9:30 tot 16:30
Zondag: van 9:30 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Biodanza Gent voorjaarsreeks, maandag met Olga & Gaston
(Van 17 januari 2022 tot 20 juni 2022 - Gent)
Bewust Bewegen
(Merelbeke)
Wing Chun Kung Fu
(Gentbrugge)
Stress en burn-out: tijd om bewuster te leven
(Van 14 januari tot 8 april - Bottelare)
Gezondheidsbegeleiding
(Gent)