Queimada: Katla, Central Bal, A Contrabanda

De Queimada is ťťn van de grote klassiekers van Muziekpublique met als vaste ingrediŽnten een dansinitiatie, twee folk bals en de bereiding van de Galicische godendrank: de Queimada, onder begeleiding van A Contrabanda. Deze eerste Queimada van het seizoen vergast ons met het duo Katla op accordeon, sax en bal uit Centraal-Frankrijk met Central Bal met daarin enkele grote namen zoals Patrick Bouffard (draailier). Maar we openen de avond met een dansinitiatie in samenwerking met Frisse Folk.

Katla is het tweekoppig folkcollectief van de broers Andreas (sopraan- en altsax) en Jeroen (accordeon) Werbrouck. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit zelfgemaakte nummers met bizarre namen zoals Bourrťe Aerobe, Skateboard Scottish of ook nog Soelaas mazurka, aangevuld met een eigen interpretatie van traditionals. Na optredens op Dranouter, Labadoux, de Gentse Feesten, Gooikoorts of Boombalfestival, laten ze nu het Brusselse publiek over de dansvloer glijden.

De naam Central Bal verklapt al waar deze groep vandaan komt en zijn inspiratie haalt. Het ensemble Central Bal rond draailiervirtuoos Patrick Bouffard komt uit Centraal Frankrijk en bestaat uit bekende gezichten uit het folkmilieu zoals Colin Delzant (cello), Fabien Guiloineau (gitaar) en Jonas Thin (doedelzak, tin whistle). De band heeft ťťn missie: het publiek doen dansen. Dat doen zij met eigen composities en traditionele dansen die zij op hun eigen manier inkleuren.

Katla:
Andreas Werbrouck: alto & soprano sax
Jeroen Werbrouck: accordeon

Central Bal:
Patrick Bouffard: draailier
Colin Delzant: cello
Fabien Guiloineau: gitaar
Jonas Thin: doedelzak, tin whistle
Waar :
Muziekpublique
Moliere Theater, Naamsepoortgalerij Bolwerksquare 3
1050 Elsene
Tarief :
12/14 euros
Publiek :
Vanaf 3 jaar
Internet :
https://muziekpublique.be/concerts/20190921-queimada-katla-c

Zaterdag: van 19:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sabougnouma International African Drumming Festival en wereldmarkt
( 6 juni - Grobbendonk)