Quentin Gréban et Dominique Mertens

Opening 7/019 van 18u30 tot br />
Twee getalenteerde artiesten, die afstudeerden aan het illustratie-atelier van het Sint-Lucasinstituut in Brussel en wier werken duidelijke raakpunten vertonen, maar tegelijk subtiel van elkaar verschillen.

Quentin Gréban maakte tot op vandaag zowat 70 jeugdboeken. Zijn smaak en zijn talent voor portretkunst vinden hun weerslag in zijn boeken, waarin de focus vooral op de personages ligt. Zowel in zijn illustraties en settings voor klassieke verhalen als in sprookjes, zelf verzonnen stories en creaties in samenwerking met andere schrijvers, blijft zijn poëtische, tedere en van humor doordrongen wereld ons overweldigend raken. De kunstenaar verrast én verrukt door de manier waarop hij zijn illustraties invult. Hoewel hij vooral met aquarel werkt, krijgt zijn creatief werk een extra dimensie dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Het artistieke universum van Dominique Mertens komt in jeugdboeken tot leven. We vinden het ook terug in natuurmagazines en schoolboeken die het dagelijks leven van de scholieren met een vleugje poëzie willen opvrolijken. Dominique Mertens groeide op het platteland op. Hij ervaart de natuur dan ook als vertrouwd en gastvrij: het favoriete thema van zijn artistieke activiteiten. Ook de mens heeft daarin een plaats, in perfecte harmonie met zijn omgeving. In aquarellen legt hij die natuur vast. Soms geïdealiseerd, dan weer realistisch tot in de kleinste details.

Deze tentoonstelling, opgezet met de steun van vzw Sur la Pointe du Pinceau, geurt naar lente en is opgebouwd rond originele stukken. Een aanrader voor kunstliefhebbers én voor kinderen! En natuurlijk ook voor volwassenen die zich nog zo onbezonnen voelen ...
Waar :
Centre d'Art de Rouge-Cloître
Rokloosterstraat 4
1160 Oudergem
Telefoonnummer :
026605597
Tarief :
Ingang : 3€ ; verminderd tarief : 2€ ; gratis > 12 jaar
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.rouge-cloitre.be

Maandag: van 14:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ontdekkingsprijs 2019
(Van 4 2019 tot 26 mei 2019 - Oudergem)
Schilderij tentoonstelling
(Woluwe-Saint-Lambert)
Edities van Mel Publisher
(Van 3 mei tot 8 juni - Elsene)
Agnès Guillaume: 4 My's +
(Van 23 april tot 28 juli - Brussel)
Thomas Lerooy - Behind the Curtain
(Van 23 april tot 18 augustus - Brussel)

Andere categorie:

Camargue Stage Artistiek Schilderij Tekening (Frankrijk)
Portret Schilderen voor beginners op maandag (Rijkevorsel)