Quentin Gréban et Dominique Mertens

Opening 7/02/2019 van 18u30 tot 21u

Twee getalenteerde artiesten, die afstudeerden aan het illustratie-atelier van het Sint-Lucasinstituut in Brussel en wier werken duidelijke raakpunten vertonen, maar tegelijk subtiel van elkaar verschillen.

Quentin Gréban maakte tot op vandaag zowat 70 jeugdboeken. Zijn smaak en zijn talent voor portretkunst vinden hun weerslag in zijn boeken, waarin de focus vooral op de personages ligt. Zowel in zijn illustraties en settings voor klassieke verhalen als in sprookjes, zelf verzonnen stories en creaties in samenwerking met andere schrijvers, blijft zijn poëtische, tedere en van humor doordrongen wereld ons overweldigend raken. De kunstenaar verrast én verrukt door de manier waarop hij zijn illustraties invult. Hoewel hij vooral met aquarel werkt, krijgt zijn creatief werk een extra dimensie dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Het artistieke universum van Dominique Mertens komt in jeugdboeken tot leven. We vinden het ook terug in natuurmagazines en schoolboeken die het dagelijks leven van de scholieren met een vleugje poëzie willen opvrolijken. Dominique Mertens groeide op het platteland op. Hij ervaart de natuur dan ook als vertrouwd en gastvrij: het favoriete thema van zijn artistieke activiteiten. Ook de mens heeft daarin een plaats, in perfecte harmonie met zijn omgeving. In aquarellen legt hij die natuur vast. Soms geïdealiseerd, dan weer realistisch tot in de kleinste details.

Deze tentoonstelling, opgezet met de steun van vzw Sur la Pointe du Pinceau, geurt naar lente en is opgebouwd rond originele stukken. Een aanrader voor kunstliefhebbers én voor kinderen! En natuurlijk ook voor volwassenen die zich nog zo onbezonnen voelen ...
Waar :
Centre d'Art de Rouge-Cloître
Rokloosterstraat 4
1160 Oudergem
Telefoonnummer :
026605597
Tarief :
Ingang : 3€ ; verminderd tarief : 2€ ; gratis > 12 jaar
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.rouge-cloitre.be
Toegevoegd door :
Centre d'Art de Rouge-Cloître

Maandag: van 14:00 tot 17:00

Van 8 februari tot 21 aprilNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Beautiful Wreck
(Van 1e maart tot 13 april - Elsene)
Rolandf Delcol 'La Renaissance ou le Postmodernisme'.
(Van 10 januari tot 22 maart - Etterbeek)
JonOne 'Abstracted Expressionism'
(Van 21 tot 24 maart - Elsene)
A Forgotten Noble Lady - Laurence de Haulleville (1875 - 1962)
(Van 21 tot 24 maart - Brussel)
Wim Delvoye
(Van 22 maart tot 21 juli - Brussel)

Andere categorie:

Basic workshop (Oevel)
Lessen Schilderen : Vrij onderwerp : op ma en/of di (Rijkevorsel)