Quondam - 6de editie

Herbeleef op zaterdag n zondag ei samen met jouw familie en vrienden de heroïsche taferelen die zich tot diep in de 15e eeuw op de tornooigronden rondom 't Hooghuys in Berlaar plaatsvonden.

Quondam, wat Latijns is voor vroeger, wordt jaarlijks door meer dan 10.000 bezoekers bezocht en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste competitieve riddertornooien in de Lage Landen.

Net zoals in de 15e eeuw staan de steekspelen te paard, het zwaardvecht- en boogschutterstornooi centraal. Meer dan 500 re-enactors uit 1nden slaan hun authentieke tenten op rondom deze tornooivelden.

Snuister rond op de Middeleeuwse markt, waag je aan oude ambachten zoals tingieten, kaarsen maken of ijzersmeden, drink uit Middeleeuwse bekers, voel de bulderende kanonschoten tijdens de veldslag.

Laat je betoveren door valkeniers, vuurspuwers, troubadours, vertellers en goochelaars, geniet van de roofvogelshows en supporter voor je favoriete ridder tijdens het steekspel.

Jong & oud kunnen deelnemen aan ridderspelen en ambachten met de activiteitenkaart en op die manier zelfs een heus ridderdiploma behalen. De jongsten kunnen ook meedoen aan de 'veldslag van de kleine man' aansluitend op de Slag van 't Hooghuys.

Per dag zijn er slechts 5.000 tickets beschikbaar, dus wees er snel bij ! Tickets zijn beschikbaar via de Quondam website. Voor meer informatie kan u zich inschrijven op de Quondam nieuwsbrief.

Eén ding is zeker, deze feesteditie van Quondam is een unieke beleving voor jong en oud die episch, spectaculair en kleurrijk belooft te zijn.

Met historische groeten,
Quondam
Waar:
't Hooghuys
Hemelshoek 235
2590 Berlaar
Telefoonnummer:
03/366.21.00
Tarief:
€12 VVK - €15 Kassa
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.quondam.be
accessibility


Zaterdag : van 11:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Mosselfestijn
( 29 september - Kessel)
Kom buiten en wip eventjes binnen
(Van 19 augustus tot 30 september - Herenthout)
Ontdek je plekje
(Herenthout)
Bingo
( 1e oktober - Duffel)
Dansfuif : 29+ fuif
( 30 september - Lint)