Rituele en creatieve workshop: oceandrum maken

In deze workshop maak je stap voor stap je eigen, unieke oceandrum.
De oceandrum bestaat uit een basis (stevige handgevlochten mand met een diameter van ca. 50cm), gevuld met zaden. Daarover wordt een doek gespannen dat naar eigen gevoel wordt beschilderd en ingekleurd.

Wanneer je de oceandrum zachtjes heen en weer beweegt, hoor je de ruisende golven in de branding of een kabbelend bergriviertje.
Hoe heftiger je beweegt, hoe woeliger de zee !

Maar dat is niet alles. Een oceandrum maken is niet alleen een kwestie van creatief met je handen bezig zijn, het is ook een intens innerlijk proces, dat je in deze workshop bewust kan beleven. Bij elke stap van het fysieke proces word je uitgenodigd om verbinding te maken met de diepere laag in jezelf van waaruit je creatie ontstaat. Eenvoudige rituelen, meditaties, klank en zang leiden je naar de ziel die je in dit instrument wil verankeren. In een visualisatie ontvouwt zich misschien een ontwerp van wat je op de oceandrum wil schilderen, helemaal vanuit je diepste onderbewuste. Of een krachtlied laat je voelen waarom deze oceandrum zo belangrijk voor je is.
Kortom, je maakt niet zomaar een muziekinstrument, maar een bezield instrument, helemaal door en voor jou gemaakt, dat je kan gebruiken voor relaxatie, meditatie, klanktherapie of ritueel. Om de kinderen of iemand anders in slaap te wiegen. Om je kwetterende geest een moment vakantie te gunnen. Of gewoon omdat je het leuk vindt. Je oceandrum wordt als het ware je maatje, een uniek klankbord dat met je meereist op je weg.

Nog even dit: in deze workshop gebruiken we enkel uiterst kwaliteitsvolle materialen (o.a. Fairtrade manden uit Nepal). Je gaat met een uniek en volwaardig muziekinstrument naar huis. De winkelwaarde van een handbeschilderde oceandrum van deze kwaliteit ligt rond de 175 euro.

Praktisch
Datum: zondag ugustus ; van 10.00u tot 19.00u (aankomst om 09.45u)
Locatie: Het Vliegend Konijn, Lispersteenweg 14, Lier (bij Antwerpen)
Voor wie: voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. Er is plaats voor maximum 9 deelnemers dus snel zijn is de boodschap !
Bijdrage: € 175 per deelnemer, inclusief alle materialen en praktische & rituele begeleiding
Inschrijven: per email naar met vermelding van aantal deelnemers & telefoonnummer. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de bijdrage !
Betalen: per overschrijving op rekeningnummer Iban Be54 973 1034 37497 van Het Vliegend Konijn, met vermelding Oceandrum + naam deelnemer(s)
Meebrengen: werkschort die vuil mag worden, haardroger, eventueel een ontwerpje van wat je op je oceandrum wil schilderen en lunchpakket (wij zorgen voor water, koffie en thee). Draag makkelijke kledij !
Waar :
Het Vliegend Konijn
Lispersteenweg 14 b1
2500 Lier
Tarief :
€175 inclusief alle begeleiding, materialen, koffie, water en thee
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
http://www.thuisinjezelf.be
accessibility

Zondag: van 10:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Online workshops - creatief met Powertex
(Nijlen)
Keramiek cursus
(Borgerhout)
Brei- en haakcafé
(Wilrijk)
Workshop chocolade
(Mechelen)
Workshop vlechten met wilgentenen
(Van 10 tot 11 juli - Keerbergen)