Roots over Leuven - Robert Ellis, Erin Rae en Senora May (US)

Het jaarlijkse TakeRoot festival in Groningen trekt volledig de kar van americana en rootsmuziek. Om niet de afstand te moeten overbruggen tot het hoge Noorden, brengen we enkele artiesten over
naar Leuven. Een avondje in pure americana-stijl met drie bijzondere muzikanten.
De sound van Robert Ellis hangt tussen folk en country en krijgt bovendien een vette jaren 70 klank mee. Hij ruilde de gitaar in voor zijn eerste liefde, de piano, en doopte zijn nieuwe album toepasselijk 'Texas Piano Man'. Ijzersterke songs, een prachtstem, oog voor melodie en teksten met hier een daar een fijne twist.
Eind 2015 hoorden we voor het eerst over Erin Rae. Haar debuutalbum bracht nieuwe muziek voor oude zielen en werd omarmd door Rolling Stone en de Bbc. Op haar nieuwe plaat 'Putting on Airs' borduurt ze verder op de ingeslagen weg: een mix van traditionele en alternatieve folk en indierock. Haar melancholische stem blijft haar grootste troef.
Senora May brengt de sfeer van de Appalachen naar Leuven. In haar songs gaan boerenwijsheden hand in hand met pleidooien voor gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s. Ze schrijft zalige folkliedjes die zij ook nog eens op fantastische wijze ten gehore brengt. Op het eerste gezicht zeer rustiek en veilig, maar er gaat een heel verontrustende wereld in schuil. “You don’t wanna fuck, or fight, or get flowers, you just wanna lay back and put your feet up”, zo klinkt het bijvoorbeeld in 'Be My Lonesome'. Een dame om in de gaten te houden.
© Alexandra Valenti
Waar :
30cc/schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
Telefoonnummer :
016 300 900
Tarief :
€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2)
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://www.30cc.be/nl/programma/item/roots-over-leuven
Toegevoegd door :
Leuven 30CC
accessibility

Zondag: van 19:00 tot 21:00

3 novemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Seun Kuti & Egypt 80 (NG)
( 6 november - Brussel)
Bert Cornelis (Sitar) & Pt. Udhav Shinde (Pakhawaj)
( 23 oktober - Brussel)
Trio Benares „Rajas“ (Cd-Presentation)
( 30 oktober - Brussel)
Bandoneon Solo Concert Alfonso Covarrubias
( 29 oktober - Brussel)
Musica Tradizionale Delle Marche( Italia)
( 21 oktober - Brussel)