Slechtvalkenkijkdag Oudenaarde

Op zondag ei kan iedereen tussen 10u en 15u genieten van de slechtvalkenhappening te Oudenaarde. Het team van Swarovski Optik staat klaar met een legertje aan telescopen om de volwassen slechtvalken en de kuikens in ideale omstandigheden te kunnen bewonderen, leden van de Vogelwerkgroep Vlaamse Ardennen Plus geven dan weer tekst en uitleg bij zoveel moois.

Wie weet zie je vlakbij de nestbak wel een kuiken zitten of ben je getuige van de eerste vliegkunstjes van de baby slechtvalkjes ! Uiteraard vliegen de trotste ouders ook voortdurend af en aan met voedsel. Spectaculaire en acrobatische vliegkunsten verzekerd !

Slechtvalken spotten doen we deze keer op een waarnemingsplaats op het kleine pleintje voor de oude kliniek. Vandaar uit hebben we een heel goed zicht op de nestbak en de omgeving. Uiteraard wordt dit stukje afgesloten voor het doorgaand verkeer, parkeren kan in de ruime omgeving. ( parking Minderbroederstraat )

In een speciaal ingerichte tentoonstellingsruimte kan je bovendien genieten van een drankje aangeboden door de Stad Oudenaarde. Want zeg nu zelf, bij de geboorte van baby-slechtvalkjes hoort gewoon een babyborrel !

De fiere peter Donaat Deriemaeker van Deriemaeckerprinting, comedian Han Solo, Kristof De Landsheere van slechtvalkencafť de Pagora en Leen Christofoli van Grafica onthulen omstreeks 11.30u eveneens de namen van de schattige uilskuikentjes !

Kom mee genieten van dit unieke natuurspektakel, het wordt een onvergetelijke moment !
Waar:
Sint-Walburgakerk
Sint-Walburgastraat
9700 Oudenaarde
Telefoonnummer:
0486/167430 - Reserveren is niet nodig
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
https://www.facebook.com/events/276532509438493/
accessibility


Zondag : van 9:00 tot 15:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Valeirzoektocht langs de trage wegen in Asper
(Van 1e juli 2017 tot 30 september 2017 - Gavere)
Bezoek villa carpentier
( 1e oktober - Ronse)
Opendeurdag van de tuin in Ellezelles - Pays des Collines
( 1e oktober - Elzele)
Kids & Play binnenspeeltuin
(Waregem)
De blauwe rivier van de draak
(Elzele)