Sonico met 'The Edge of Tango'

De Brusselse band Sonico ontvoert je naar het Buenos Aires van 1960, toen tangomuzikanten als Astor Piazzolla en Eduardo Rovira de passie van de planken deden spatten. In stelde Sonico zijn debuutalbum ‘Eduardo Rovira: La Otra Vanguardia’ voor in Buenos Aires tijdens het prestigieuze Tango Festival Ba. In maart werd de Europese release (opgenomen in de Koninklijke Muntschouwburg) aan het publiek voorgesteld in Bozar/Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

In mei stelde Sonico zijn tweede plaat ‘Eduardo Rovira: Inedito e Inconcluso’ voor, een album dat wederom werd bejubeld in de internationale media. Het beroemde muziekblad ‘Rolling Stone’ nam de groep op in zijn lijst van zeven essentiële hedendaagse tango-ensembles.

In hun samenwerkingen met Lisi Estaras (Les Ballets C de la B) onderzoekt Sonico ook graag de band tussen tango en hedendaagse dans. Vorig jaar vierde Sonico een eeuw Piazzolla met de pre-release van zijn derde album, ‘Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango’ tijdens het Klarafestival in Bozar. Het concert werd bejubeld als de meest bekeken voorstelling van het festival. Nu staan ze in de schouwburg. Grijp je kans. Un abrazo !

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw en Legato vzw.
Concertstudio
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk
€ 12 / 7 (-26)
van 1 tot 15 jaar

Zondag: van 11:00 tot 12:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Yevgueni
( 8 december - Roeselare)
Meskerem Mees
( 2 december - Roeselare)
Familiar Faces
( 3 december - Roeselare)
Kerstconcert van koor Yzergalm en kerstreceptie
( 9 december - Mesen)
Eindejaar concert
( 11 december - Ichtegem)