Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Spaghettiwandeling Krikskens Vosselaar - Afgelast

Alvorens te smullen van een overheerlijke spaghetti bolognaise, maken we een wandeling in de omgeving van een nieuwe golfbaan in Vosselaar.

De Krikskens maken deel uit van het gehucht Looy, op het driegemeentenpunt Turnhout-Beerse-Vosselaar. Het paalt aan het gelijknamige heide- en bosgebied op het grondgebied van Turnhout. Naar het noorden toe treffen we een landelijke omgeving aan met bos en heide.

Op dit driegemeentenpunt bevindt zich de zogenaamde "Looypaal" of "Vossepaal", een oude (tweede kwart van de 14de eeuw ?) arduinen grenspaal met op één zijde de ingehouwen letter "T" (Turnhout), op een andere zijde de letter "B" (Beerse) en op de derde zijde een vossenstaart (Vosselaar) in reliëf. De Looypaal werd hier in 1854 neergezet. In 1989 werd de paal iets verplaatst en gerestaureerd. De grenspaal is omgeven met kasseien in de vorm van een windroos met aanduiding van de vier windstreken in witte marmerstenen.

Wist je dat in deze buurt talrijke scherven ontdekt werden, afkomstig van een ijzertijdgrafveld en een bijhorende nederzetting, waaronder de beroemde lappenschaal van Vosselaar.
8km
gps: 51°19'36" N 4°53'11" E
Waar :
Golfterrein
Krikskensstraat
2350 Vosselaar
Tarief :
6 €
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.pasar.be/activiteit/wandelen/spaghetti-wandeling

Zondag: van 14:00 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Binnenspeeltuin
(Turnhout)
Winterse Bierwandelingen in het Land van Mark & Merkske
(Van 1e december 2019 tot 26 april 2020 - Merksplas)
Binnenspeeltuin op 2500m2
(Turnhout)
Uitgelezen Goed
(Van 12 februari tot 6 mei - Turnhout)
Uitgelezen Goed
(Van 12 februari tot 6 mei - Turnhout)