Stadhuis

Omwille van de Coronamaatregelen is het Stadhuis momenteel nog gesloten, vanaf 8 juni is een bezoek terug mogelijk.
Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen en het aantal bezoekers per locatie te beperken, werkt Musea Brugge tijdelijk met een reservatiesysteem. Reserveren wordt sterk aangeraden en garandeert je bezoek !
Reserveren kan tot maximum 2 weken voorafgaand aan het bezoek via: museabrugge.be/reservatie (voorlopig enkel individueel bezoek en bezoek in gezinsverband)

Eťn van de oudste stadhuizen van de Nederlanden
De monumentale gevel van dit gebouw verraadt meteen het belang ervan. De eerste steen werd gelegd in 1376 en daarmee is dit stadhuis ťťn van de oudste van de Nederlanden. De bouw duurde tot 1421. Het gebouw inspireerde bouwmeesters van de stadhuizen in Brussel, Gent, Leuven en Oudenaarde en had een grote invloed op de gotische burgerlijke bouwstijl in de stad.

Via een monumentale trap bereik je de Gotische Zaal op de eerste verdieping, waar muurschilderingen uit het begin van de 20e eeuw de geschiedenis van Brugge in beeld brengen. Daarnaast springt ook het gewelf met originele 14e-eeuwse gepolychromeerde consoles in het oog. In de historische zaal daarnaast komt nog meer Brugse bestuursgeschiedenis tot leven dankzij originele documenten en schilderijen.

Op de benedenverdieping sta je oog in oog met levensgrote portretten van voormalige machtshebbers: burgemeesters, koningen, keizers en zelfs Napoleon. Je krijgt ook zicht op de evolutie van de Burg, het plein voor het stadhuis, ooit het burgerlijke en religieuze bestuurscentrum van de stad.

Vandaag
Ook vandaag klopt hier het politieke hart van de stad. De Brugse gemeenteraad komt nog maandelijks samen in de Gotische Zaal. In dit indrukwekkende decor beloven ook honderden verliefde koppels elkaar eeuwige trouw.
Tijdens deze huwelijksceremonieŽn worden bezoekers niet toegelaten.
Waar :
Stadhuis
Burg 12
8000 Brugge
Telefoonnummer :
+3250448743
Tarief :
6,00 euro (inclusief bezoek aan het Brugse Vrije)
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.museabrugge.be
Toegevoegd door :
Musea Brugge (28/05/2020)
accessibility

Maandag: van 9:30 tot 17:00
Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 17:00
Zondag: van 9:30 tot 17:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!