Studio Shehrazade | Kloppend Hert & Arsenaal/Lazarus

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie, van de maatschappij en haar moraal kunnen onttrekken en ongeremd onszelf kunnen zijn, afgepeld van uniformen, codes en predestinatie. Vrij om te zijn, om lief te hebben, om de significant other daadwerkelijk te ontmoeten.

Studio Shehrazade is zo'n plek. Daar vinden twee mannen, van Ghanese en Irakese afkomst, mekaar. Daar sneuvelen de taboes die hen weerhielden. What happens in the Box, stays in the Box. De acteurs/dansers sarren de begrenzing van hun vrijheid.

Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen, hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt ? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander ? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander ?

Studio Shehrazade wordt een dans/theatervoorstelling, geÔnspireerd op het werk van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieŽn in beeld lieten brengen. For their eyes only. Studio Shehrazade wil nooit in een stereotiepe benadering van het thema vervallen, maar op een eenvoudige gevoelsmatige manier de issues blootleggen die we met genderdifferentiatie hebben. Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen.

Een productie van Kloppend Hert & Arsenaal/lazarus, in coproductie met Vooruit Gent en C-TAKT Genk.

---

EXTRA tijdens de laatste voorstelling: Studio Spoon ! Het Mechels Lgbt-Collectief Spoon brengt holebi's en vrienden bij elkaar in de vorm van party's en optredens. Op za ktober transformeren zij onze foyer om tot Studio Spoon. Ze sluiten de laatste voorstelling van Studio Shehrazade af met jazzy optredens en De Oerwout dj achteraf.
Waar :
Arsenaal/lazarus
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
Telefoonnummer :
015 42 25 44 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
15/12/10/6 euro (kortingen zie www.tarsenaal.be)
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://www.arsenaallazarus.be/kalender/item/studio-shehraza
accessibility

Zaterdag: van 20:15 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De Kevins grazen in de Wei
( 17 juli - Mechelen)
Sven De Ridder in De Scouts Forever
(Van 19 tot 21 juli - Antwerpen)
Tijd-e-lijk
( 19 juli - Sint-Amandsberg)
Tijd-e-lijk
(Van 21 tot 23 juli - Sint-Amandsberg)
Best of Veerle
( 20 juli - Gent)