Sunday Sweets

Zondagavond (ANTWERPEN)

Mindful bewegen: een zalig ontspannende manier om wat meer uit je hoofd en in je lichaam te komen. Voor iedereen die graag beweegt.

Sommigen zeggen dat dit soort bewegingsmeditatie hen tot extase of spirituele verlichting brengt, voor ons gewone stervelingen is het op z'n minst een zalige fysieke work-out. Een opening ook om via dans een laag van onze sociale (en andere) patronen los te laten en een beetje dieper te zakken in ons zelf.

We maken tegenwoordig deel uit van een cultuur waarin nauwelijks nog bewogen wordt. Ons lichaam is bedoeld om te bewegen, maar veelal leiden we een zittend leven. Een groot deel van de dag staren we naar computerschermen of zitten we in de auto. Van al dat zitten worden we alleen maar stijver - en niet alleen onze spieren maar ook ons denken en voelen. We leven als het ware volledig in ons hoofd.

Het idee achter deze bewegingsmeditatie is om ons uit ons hoofd en denken te halen, ons er aan te herinneren dat we armen, benen, een heel lichaam hebben dat kan bewegen en waar we misschien een beetje voeling mee kwijt geraakt zijn. En een lichaam dat niet beweegt is als een huis dat niet bewoond wordt (om van hart en ziel nog maar te zwijgen). Het lichaam in beweging brengen helpt om onze geest tot rust te brengen en ons hart weer tot leven te laten komen.

De 5 ritmes zijn een eenvoudige dansmeditatie, hier en nu, een dansvorm die geschikt is voor iedereen (het gaat niet om de juiste passen, getrainde spieren of uiterlijk vertoon maar om de expressie van ons unieke zelf). Het dansen van de ritmes geeft je energie, brengt je in balans en verbetert je conditie (zowel fysiek als psychisch) en je voelt je achteraf altijd lichter.
De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. De dans van de ritmes is een weg, een oefening.
Als danser zoek je naar heelheid, healing, integratie van lichaam, hart en ziel. Deze aspecten worden zichtbaar in de dans, telkens opnieuw, telkens anders.
Waar :
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
16
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/sunday-sweets-2774
Toegevoegd door :
vzw Oost West Centrum
accessibility

Zondag: van 20:00 tot 22:00

15 decemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Intensieve workshop Spaanse Castagnetten
( 15 december - Antwerpen)
Workshop Burlesque
(Antwerpen)
Flamenco dansen voor jong en oud en alle niveaus
(Antwerpen 1)
Dans ateliers bij JesDansTheater
(Borgerhout)
Country Line Dance (half)gevorderden
(Van 3 september 2019 tot 30 juni 2020 - Kessel)