Tai Chi Chuan Fan : (Waaierkunst) - Introductie

Op een plezierige en ontspannende manier maakt men kennis met enkele basisprincipes in Tai Chi Chuan. Geleid door een houten of metalen Waaier worden de basisprincipes van deze Oosterse gevechtskunst verkend. De betekenisvolle schoonheid ervan is gebaseerd op de mogelijkheid om kracht en beweeglijkheid te verbinden. Men wordt er niet alleen energiek en blij van, het is vooral ook een kunst die van de beoefenaar een gezond, zowel mentaal als fysiek, evenwicht vraagt.
In feiten horen wapenvormen als het zwaard en de waaier samen. De waaier is -in tegenstelling tot het zwaard- een (bevallig)Yin wapen dat dus op een meer yange manier moet gehanteerd worden om het evenwicht te bewaren. Alles is een kwestie van balans... Op die manier kan men de Chinese waaiervorm associŽren met de yang lu ch'an(Old Yang). De verborgen yinne potentie toont zich ook daar op een yange manier, en precies die juiste yinyang balans maakt de schoonheid van de waaiervorm uit.
Het verborgene toont zich in subtiele schoonheid en harmonie op een juiste manier. Helder en klaar. En, die subtiele schoonheid is het geheimschrift of de dans waarin de natuur haar harmonie aan ons kenbaar maakt. De natuur heeft geen andere taal om zich uit te drukken. Iets om over na te denken...

Intens plezier in bewegen verzekerd !
Waar :
Tc Excelsior Hasselt
Oude Kuringerbaan 125
3500 Hasselt
Telefoonnummer :
0496600078 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
10Ä
Publiek :
Vanaf 14 jaar
Internet :
https://taichiessentials.jouwweb.nl/
Toegevoegd door :
Lief Brijs

Zondag: van 9:00 tot 10:30


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Falun Dafa: Gratis Qigong Workshops
(Hasselt)
Kinderyoga
(Zonhoven)
Aerial Restorative Yin Yoga
(Alken)
Dru yoga les dinsdagochtend
(Heusden-Zolder)
Tai Chi / Qi Gong
(Gors-Opleeuw)