Tentoonstelling Eric Pina, Etsen, tekeningen, schilderijen, sculpturen

In zijn etsen, reliŽfs, sculpturen en uitgestrekte pastelkrijttekeningen focust deze veelzijdige kunstenaar zich op de mensen in de straat. Opvallend in zijn werk is de op het eerste gezicht grote verlorenheid van de personages, zowel individueel als in groep. Een verlorenheid die door de minimalistische verwijzing naar een ruimtelijke omgeving nog wordt versterkt. Ze zijn allemaal in beweging of tot stilstand gekomen in een vluchtige beweging. Deze momentopnamen van het dagelijkse leven in de stad, probeert de kunstenaar in zijn werk te vatten. Eric Pina is gefascineerd door het ogenblik, het moment van de beweging en de omgeving.

'Het centrale thema in mijn werk is de relatie tussen mens en omgeving,' aldus Eric Pina. 'hierbij ben ik sterk beÔnvloed door mijn eerste reis van Senegal naar Frankrijk Ė voor mij was dit niet alleen een cultuurshock, maar ook een heel emotionele shock.'

De in 1972 in ThiŤs, Senegal, geboren kunstenaar Eric Pina, studeerde eerst beeldende kunsten in Dakar, maar trok naar de Ecole Supťrieur d' Arts Plastiques de Mulhouse et de Haute-Alsace in Frankrijk om daar zijn studies met succes te beŽindigen. Sinds zijn afstuderen in 2000, heeft de kunstenaar prijzen en beurzen ontvangen, werden er tentoonstellingen aan hem gewijd en heeft hij aan talrijke groepstentoonstellingen deelgenomen in Frankrijk, Canada, Zwitserland, Duitsland, Portugal en Groot BrittaniŽ en laatst in Senegal aan de BiŽnnale van Dakar en de hoog aangeschreven kunstbeurs in Basel.

Wij zijn er van overtuigd dat het werk van Eric Pina nog heel wat mensen zal bekoren. Warm aanbevolen. Vernissage 1 maart om 20u.
Van harte welkom !

Een reportage van het atelierbezoek en een impressie van kunstfilosoof Frans Boenders kunt u bekijken via deze link:
http://www.ExpositieruimteRobertHelsmoortel.com
Waar:
Lakenhal Herentals
Grote Markt 2200 Herentals
Telefoonnummer:
014 21 90 88
Tarief:
Gratis
Publiek:
Vanaf 4 jaar
Internet:
http://www.schaliken.be
Toegevoegd door:
INGRID VERBRAEKEN
accessibility


Vrijdag : van 14:00 tot 17:00
Zaterdag : van 14:00 tot 17:00
Zondag : van 14:00 tot 17:00

Van 2 maart tot 22 aprilNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kunsttentweekend
(Van 23 tot 25 maart - Gierle)
Lentetentoonstelling
(Van 24 tot 25 maart - Pulle)
Schilder van de klank
(Van 4 maart tot 29 juni - Zoersel)
Expo | Dominique Selen, Vanda Willems, Loes Vleugels en Hannelore Van Even
(Van 8 maart tot 1e april - Oud-Turnhout)
Bruegelland
(Lier)