Tentoonstelling - Hahaha. De humor van kunst

Hahaha. De humor van kunst
Niets is serieus genoeg om serieus te nemen Marcel Duchamp
Een fles wijn, een sneeuwschep, een zin, een urinoir... Helemaal niets lijkt bijzonder. Wie had gedacht dat deze objecten de oorsprong zouden zijn van een artistieke revolutie die onze kijk op kunst volledig zou veranderen? En vooral dat deze verandering midden in de Eerste Wereldoorlog begon? Kom onze nieuwe tentoonstelling coveren: Hahaha. De humor van kunst.
R artistieke evolutie
Deze artistieke revolutie begon in 1917 en vond zijn oorsprong in een omgevallen urinoir. Dit stuk gewoon loodgieterswerk werd door Marcel Duchamp Fontaine genoemd en is daarmee een kunstwerk op zich geworden. Hoewel dit een grap was, was het niet zonder gevolgen. Humor kreeg een definitieve rol op het gebied van schoonheid, bracht een omwenteling teweeg die bevorderlijk was voor de creatie en de overgang tussen moderne en hedendaagse kunst aankondigde. Een sleutel later wordt deze gebeurtenis nog steeds beschouwd als een belangrijke vooruitgang in de kunstgeschiedenis.
Wat zou er van de kunst van de twintigste eeuw zijn geworden zonder deze bevrijdende grap, die een wind van lichtheid blies in een wereld die zichzelf te serieus nam? De Hahaha tentoonstelling. De humor van kunst, georganiseerd in samenwerking met Kanal en het Centre Pompidou, draait om verschillende thema's: karikaturen, woordspelingen, speelgoedwerken, hoaxes, parodie, spot en de narren. Tijdens deze tentoonstelling ontdek je hoe kunstenaars humor in hun werk hebben verwerkt en met de traditie braken om nieuwe vormen voor te stellen.
Van de Grote Zwanz-tentoonstelling (1885) tot Dada mkb, van ne "Lolo" tot Readymades van Marcel Duchamp, van Man Ray Marcel Broodthaers, Hahaha neemt humor serieus.
Ing Art Center
Place Royale 6
1000 Brussel
0 12
Vanaf 6 jaar

Maandag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!