Tentoonstelling May Van Loon en Maria Van der Plas

De boezemvrienden May van Loon en Maria Van den Plas hebben elkaar gevonden in de kunsten. Ze stellen tentoon met beeldhouwwerk, schilderijen en cryppro (cryptisch proza).

May werkt vooral met felle warme kleuren die gevoelens uitroepen. Emoties komen erdoor los en kunnen verwerkt worden. Haar werken zijn verbonden met de natuur in al zijn schoonheid. De kunstenares schildert meestal intu´tief, via haar zielsniveau zoekend op het canvas. Ze noemt Monet als haar grote voorbeeld.

Maria Van den Plas maakt beeldhouwwerken in zachte steen zoals albast, speksteen en serpentijn. Ze bewerkt de stenen tot kleurrijke zachte vormen. Ze maakt zeer herkenbare figuratieve werken, maar ook meer abstracte vormen die je zeker zal boeien.

Er zal ook Cryppro van May getoond worden. Cryppro is een verkorting van cryptisch proza, een tekst die een bepaalde situatie of toestand cryptisch beschrijft. Het is de bedoeling om de fantasie van de lezer aan te wakkeren. Cryppro wordt daarom eerst zonder titel weergegeven waardoor de lezer vrij een beeld kan vormen. Nadat de lezer de titel ziet, kan hij of zij de tekst opnieuw lezen en een ander beeld krijgen.

May van Loon maakte al schilderijen in haar dromen. Hierdoor is ze ook effectief gaan schilderen. Ze volgde enkele jaren tekenen op de kunstacademie van Arendonk en is al twaalf jaar lid van schildersclub De Regenboog. May heeft al enkele tentoonstellingen gedaan, waaronder eerder in De Wouwer.

Maria Van den Plas startte vele jaren geleden een opleiding beeldhouwen aan de kunstacademie van Arendonk. Hier ontdekte en ontplooide ze haar passie voor kleur en vorm. Nog steeds volgt ze beeldhouwlessen en -workshops die haar artistieke capaciteiten en technieken verfijnen. Maria werkt het liefst met zachte steen zoals albast, speksteen en serpentijn.
Waar :
Gemeenschapscentrum de Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 Ravels
Telefoonnummer :
014654865
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.dewouwer.be
accessibility

Woensdag: van 10:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00
Zaterdag: van 10:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00
Zondag: van 10:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Nationaal Museum Van de Speelkaart
(Turnhout)
Vliegen en bevlogen Wild van Vilt
(Van 16 mei tot 17 juli - Zandhoven)
Tentoonstelling: Knutselen met natuurlijke materialen.
(Van 1e mei tot 31 augustus - Koersel)
Red Star Line Museum
(Antwerpen)
Museum Vleeshuis
(Antwerpen)