The Dan Barrett/Thimo Niesterok Swing Quartet

The Dan Barrett/Thimo Niesterok Swing-Quartet

Swing is the thing ! Dat kan je van dit kwartet wel zeggen. Deze 4 gelouterde musici hebben elkaar gevonden in de swing muziek uit de jaren ’30. En dat is best apart gezien hun verschillende komaf. Twee jonge Duitsers van nog geen aar samen met een Amerikaan en een Nederlander die rond de 60 zijn (natuurlijk ook nog jong voor Jazz begrippen).

Dan Barrett (USA) - Trombone
Een grote speler in de swing stijl, de Amerikaanse trombonist Dan Barrett. Hij begon op trombone op de middelbare school en speelde in Californië met de South Frisco Jazz Band en de Golden Eagle Jazz Band, twee fijne trad-groepen. In 1983 verhuisde Dan naar New York waar hij werkte met het Widespread Depression Orchestra, speelde in Eddie Condon's club, en in 1985 was hij bij Benny Goodman’s Orchestra ! Barrett’s bekendheid vergrotte verder door zijn reeks opnames bij het platenlabel Concord (zowel als een leider als een sideman).
Dan Barrett, die ook met de grote band van Buck Clayton speelde, schakelde over naar het Arbors-label in de jaren 1990, waar hij muzikaal directeur werd en regelmatig werd opgenomen.
In de jaren ’80 en ’90 was Dan Barrett een vaste gast op het Breda Jazz Festival waar hij nog steeds geliefd is. De afgelopen jaren toert Dan Barrett jaarlijks naar Duitsland en Europa, speelt hij met groepen rond Engelbert Wrobel en Frank Roberscheuten, en is hij ook docent in workshops.

Thimo Niesterok (GER) - Cornet
De eenentwintigjarige cornettist Thimo Niesterok uit Keulen ontdekte al jong zijn liefde voor de klassieke jazzmuziek. Hij studeerde aan 'Hochschule für Musik und Tanz Köln' (Keulse Conservatorium) en heeft al tournees gemaakt in verschillende Europese en Aziatische landen. In navolging van de jazztraditie, is zijn spel vol swing, ontroerende melodieën en verhalen vertellen.
In won Thimo de erkende 'Kobe Jazz Street Award' tijdens het Breda Jazz Festival.

Stefan Rey (GER) - Bass
Stefan Rey begon op dertienjarige leeftijd met contrabas. Al snel maakte hij deel uit van verschillende bands en nam hij met succes deel aan jazz-concoursen. Hij won o.a. de prijs voor de beste solo-improvisatie op het "MeerJazz Big Band Concours". In werd hij uitgenodigd voor de finaleronde van het BassEU-concours in Praag. In sloot hij zijn studie aan 'Hochschule für Musik und Tanz Köln' af met een top-score. Stefan Rey doet momenteel vele bandprojecten en heeft al meer dan tien cd's opgenomen. Hij speelde concerten bij de Leverkusener Jazztage, het traditionele jazzfestival in Rybnyk (Polen) en Ronnie Scott's in Londen.

Harry Kanters (NL) – Piano
Een virtuoze pianist in verschillende stijlen van de traditionele Jazz. Zijn specialiteit omvat Ragtime, New Orleans, Stride, Swing en Early Bebop. Met zijn uitgebreide repertoire is Harry een populaire pianist in 'All Star' line-ups en een geliefde gastsolist bij diverse bands en internationaal erkend. Hij organiseert tevens concerten met internationale gasten.
Harry was lid van de bekende JoJo Swing Band, evenals de populaire Swing Cats. Je kunt hem horen op tientallen Lp’s en Cd’s, en stond in Jazzclubs en festivals van Breda tot New Orleans tot in Tasmanië. Harry heeft het podium gedeeld met vele bekende Jazzmusici, kijk maar eens op zijn website !
Waar :
Parochiaal Centrum Oude Bareel Sint Amandsberg
Beelbroekstraat 2
9040 Sint-Amandsberg
Tarief :
VVK: 15,-€ Kassa:17,-€ Student (tot 25 jaar) 2,-€
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.burgundystreetjazz.be
accessibility

Zondag: van 15:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Jazzmadd "Trio Grande"
( 20 oktober - Aalst)
Jazzmadd Trio Grande
( 19 oktober - Denderleeuw)
JazzMadd "Trio Grande"
( 20 oktober - Ninove)
JazzMadd Trio Grande
( 18 oktober - Geraardsbergen)
Toine Thys 'OVERSEAS' feat. Ihab Radwan (Maal-Concert)
( 20 oktober - Lessen)