Tim Dup - Lo - Merryn Jeann | Les Nuits

Fragiele sound lauwert de vaders van de Franse chanson

Tim Dup is een naam die je moet onthouden van la variété française. Een kwarteeuw jong is ie, maar ondertussen heeft de singer-songwriter al wel twee full albums uit vol teksten die een volwaardige maturiteit uitstralen. Dups poëtische en fragiele muziek tonen de liefde van een kind voor de vaders van de Franse chanson zoals Ferré, Moustaki of Brassens. Passioneel bespeelt hij zijn geliefde instrument de piano en ondersteunt hij zijn teksten met delicate en verrassende muziekstukken. Zijn eerste album ‘Vers les ourses polaires’ gaf ons een voorsmaakje van 's mans uitzonderlijke talent, meer van dat heerlijks volgde op ‘Qu’en restera-t-il ?’ en nu blijkt er alweer nieuw materiaal op komst, zo kondigt het opgewekte ‘Juste pour te plaire’ aan.

LO
LO is het pseudoniem van de arige Brusselse singer-songwriter Loïc Bailly. Hij maakt op zijn slaapkamer liedjes beïnvloed door alle genres van chanson, over pop tot hiphop. Piano en electro wisselen elkaar af in liedjes met een spoken word-kantje die, volgens de tradities van het genre, veel belang hechten aan de lyrics. Na 'Mort-né' gereleased te hebben in , volgde in een hele ep 'Parades' op 6. Rendez-vous op Les Nuits Botanique om de zes nummers die daarop staan te ontdekken.

MERRYN Jeann
merryn Jeann is een singer-songwriter die opvalt met haar sterke teksten en opvallende sensibilité. Filmisch, zacht en fragiel schrijft ze liedjes die doen denken aan Nina Simone, Arthur Russell en Nick Drake. De in Australië geboren Parisienne staat nog maar aan het begin van haar carrière, maar bij onze Zuiderburen spitsen de oortjes zich ondertussen steeds meer.
Le Botanique
Rue Royale, 236
1210 Saint-Josse-Ten-Noode
TICKET €27.5 - VVK €23.5 - BOTACARTE €20.5
Vanaf 16 jaar

Zondag: van 20:00 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Oklou
( 19 oktober - Saint-Josse-Ten-Noode)
Claire Laffut
( 23 oktober - Sint-Joost-ten-Node)
Black Country, New Road - Drug Store Romeos
( 24 oktober - Saint-Josse-Ten-Noode)
Valkø
( 23 oktober - Sint-Joost-ten-Node)
Bota Kids : Valkø
( 24 oktober - Sint-Joost-ten-Node)