Trancedans chakrareis

Cursus in Antwerpen, 7 avonden
We dansen doorheen de 7 chakra's. We dansen met een blinddoek en maken een diepe reis in onszelf. Elk van de 7 chakra's (1 per trancedans les) biedt een andere toegangspoort tot informatie en heling.

We maken een reis door de chakra’s. Elke dans besteden we aandacht aan een bepaalde chakra. Muziek uit verschillende werelddelen ondersteunt dit proces.

De reis doorheen de chakra's is een alchemisch proces van steeds toenemende verfijning, het verbindt schaduw en licht. Je kan een persoonlijk thema meenemen op deze reis. Zo ervaar je zeven verschillende perspectieven, zeven verschillende toegangspoorten om te ont-dekken en te helen.

Chakra I: De wortels van ons bestaan. (Afrikaanse Percussie.) Afrikaanse ritmes en percussie nodigen ons uit tot overgave aan de aarde en ons lichaam. Onze fundering bepaalt grotendeels de vorm en structuur erboven.

Chakra Ii: Seksualiteit & overgave. (Midden Oosten & zuiderse ritmes.) Durven we genieten ? Durven we voelen ? Kunnen we opgaan in de dans der dualiteiten zonder ons centrum te verliezen ? Wat we niet kunnen voelen, kunnen we ook niet helen.

Chakra Iii: Daadkracht. (Noord Amerikaanse Native traditie.)De vaak monotone ritmes van Noord Amerikaanse Natives staan voor endurance; uithoudingsvermogen. Wanneer we ons kunnen overgeven aan het ritme kan onze geest een reis maken, op zoek naar (daad)kracht.

Chakra Iv: Hart, verbinding. (Keltische wereldmuziek.) Het hart verbindt boven en onder, licht en schaduw. Wanneer het zich opent zijn we verbonden met al wat is.

Chakra V: Klank – Vibratie - Expressie. We kunnen slechts helemaal hier en nu zijn als we de vrijheid bezitten om onszelf te uiten. De keelchakra heeft de unieke capaciteit dat die de klank/vibratie van elk andere chakra kan imiteren. Net als bij een trancedans wordt gebruik gemaakt van een blinddoek, de vuurademhaling en een intentie. Het is een trance-reis door de chakra’s met de stem.

Chakra Vi: Visie. (Ritmische elektronische wereldmuziek.) Vooraleer het bewustzijn kan ontwaken, moeten we onszelf zuiveren van illusies. Zodat we echt kunnen zien wat er in en rondom ons is, zonder vervormingen. Chakra Vii: Hoger Bewustzijn. (Zachte elektronische muziek/klanken.) Wanneer onze wortels diep verankerd zijn in de aarde kunnen we in contact komen met het goddelijke.

Chakra Vii: Rust & integratie van alle chakra's.

TranceDans is een hedendaags sjamanistisch ritueel, geworteld in oude tradities. In TranceDans rituelen wordt er gemiddeld 1u15min gedanst, de rest van de tijd besteden we aan voorbereiding en integratie.

Iedereen welkom !
De cursus is open voor iedereen, jong of oud, stram of lenig, fit of moe, en je hoeft geen enkele ervaring te hebben met trancedans.

Vragen ?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
135 euro
Vanaf 18 jaar

Donderdag: van 19:30 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tai chi beginners
(Van 12 september 2022 tot 19 december 2022 - Antwerpen 1)
Thuis in je lijf
(Van 11 oktober tot 20 december - Antwerpen 1)
Qigong voormiddagreeks a
(Van 9 november tot 21 december - Antwerpen 1)
Jaartraject unschooling - vrijdagreeks
(Van 9 september 2022 tot 9 juni 2023 - Antwerpen 1)
Jaartraject unschooling - zaterdagreeks
(Van 10 september 2022 tot 10 juni 2023 - Antwerpen 1)