Uit de Collectie | Gifted

S.M.A.K. toont werk dat kunstenaars, verzamelaars, estates of andere instellingen tijdens de afgelopen jaren aan het museum hebben geschonken.

Een publieke collectie wordt niet alleen gevormd dankzij publieke middelen, ook de generositeit van derden speelt een grote rol. Gelukkig zijn er in onze samenleving voldoende mensen die het belangrijk vinden om bij te dragen aan de groei van een publieke collectie als die van S.M.A.K.. Rekening houdend met het geringe aankoopbudget zijn deze genereuze bijdragen voor S.M.A.K. van bijzonder belang. Deze tentoonstelling is een kleine selectie uit een veelvoud van schenkingen die de afgelopen jaren gebeurd zijn.

Uit de Collectie Gifted kan beschouwd worden als een hommage aan ‘de schenker’, de op het museum betrokken individu of instantie, aan hen die het belang en de betekenis van een publieke collectie willen versterken.

Achter iedere schenking schuilt een uniek en soms persoonlijk verhaal. Precies omdat een schenking vaak veel meer is dan de werktuiglijke overdracht van een kunstwerk van plek a naar b, of van de ene collectie naar de andere, zal in deze tentoonstelling behalve de kunstwerken zelf ook de achtergrond ervan worden meegeven. De titel ‘Gifted’ verwijst enerzijds naar de act van het doneren, maar draagt evenzeer de betekenis van ‘getalenteerd zijn’ in zich: to be gifted.
S.m.a.k.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent
individueel bezoek 12 euro, reductietarief 10 euro, 19 tot 26 jaar 2 euro, tot en met 18 jaar gratis (voor alle tentoonstellingen samen)
Vanaf 5 jaar

Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

S.M.A.K. Gent (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst)
(Gent)
Broodthaerskabinet
(Van 19 mei 2020 tot 28 december 2021 - Gent)
Anna Bella Geiger | Native Brazil/Alien Brazil
(Van 29 mei tot 7 november - Gent)
De Tentoonstelling | De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.
(Van 26 juni 2021 tot 17 april 2022 - Gent)
De vrienden v/h S.M.A.K. tonen Joana Escoval | I am molten matter
(Van 4 september tot 24 oktober - Gent)