Urban Sketching (workshop)

Urban sketching/ architectuur schetsen

Teken je al wel eens gebouwen maar geraak je er niet uit wat nu de juiste lijnen zijn voor je perspectief ? Schets je wel eens je droomhuis, maar wil je het beter kunnen ? Wil je leren hoe je ter plekke kan schetsen op korte tijd ?
Onze begeleider, Fréderique neemt je mee in de wereld van gebouwen tekenen, perspectief, architectuur, waar op te letten en wat juist te zien. Hij kan als geen ander jou laten zien en tekenen wat de werkelijkheid is.

We starten in onze hangar in de ochtend. Daar krijg je aan de hand van foto’s en schetsen de juiste input om te starten. Waar je op moet letten, hoe je het best je zoeker gebruikt, hoe doe je het praktisch om staandend te te tekenen of vlug te schetsen, welk perspectief ga je gebruiken….
Na de lunch gaan we er op uit om de stad te schetsen. In groep beslis je of het Kermt dorp wordt of Hasselt centrum. De locatie wordt afgesproken, papier en potlood bij de hand en schetsen maar. Fréderique begeleid je dan stap voor stap in het proces om je gekozen stukje stad te schetsen. (Je rijdt zelf met de auto naar de locatie óf je rijdt met Fréderique mee en wordt nadien afgezet aan het station of terug aan de hangar)
Genoeg gehad van gekrabbel en klaar voor urban sketching ?

Wie geeft deze workshop ?
Fréderique Culot, aar, heeft een master in tekenkunsten op zak en verlaat de deur nooit zonder een potlood op zak. Tekenen is kinderspel voor hem, hij zoekt op dit moment vooral naar de juiste context om te tekenen in combinatie met hoe de mensen te raken met zijn tekeningen. Bazarts was helemaal verknocht aan zijn ‘urban sketches’ over Hasselt.

Inbegrepen: alle materialen, een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: volwassenen en tieners
Waar :
Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68b
3510 Kermt
Tarief :
80
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://bazarts.be/activiteiten/urban-sketching-workshop/
accessibility

Zaterdag: van 9:30 tot 15:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lessen Schilderen : Vrij onderwerp : op ma en/of di
(Van 10 2019 tot 11 augustus 2019 - Rijkevorsel)
Tekenen lessen
(Jette)
Schilderles
(Antwerpen 6)
Paint & Sip Party with Bob Ross
( 9 augustus - Antwerpen)
Model
(Ekeren)