Verre kijken: een stadswandeling met verrekijkers

Het middeleeuwse stadscentrum van het fiere Gent is bezaaid met gevels vol fraaie beelden en machtig stukwerk. Louter decoratief ? Dan kent u de middeleeuwse Gentenaars nog niet ! Ionische zuilen, windwijzers, medaillons, wapenschilden, plaques met moraliserende spreuken of zonnewijzers: deze ornamenten zijn niet alleen esthetisch maar ook symbolisch van enorm grote waarde. Ze vertellen ons immers over rederijkers, huidevetters, torenwachters en aartsengelen, verhalen die ons een schat aan informatie bezorgen over de unieke Gentse geschiedenis en haar markante hoofdrolspelers.

Hoe komt de Neptunus aan de Oude Vismijn aan zijn felblauwe ogen ? Waar stond de Gentse verdwenen gevangenis, waar gegoede gevangenen doodleuk aan de cipierstafel mochten aanschuiven ? En wat kunnen Gentse gevels ons in godsnaam leren over de vorm van het dollarteken ? Onze gids vertelt het u breeduit, terwijl hij/zij uw blik zal leiden naar details in het straatbeeld die u zonder verrekijker zelf amper zou opmerken.

Wij zorgen voor de verrekijkers, zorgen voor de ervaren gids en zorgen er ook nog eens voor dat u ogen tekort komt tijdens deze wandeling.
Belfort
St-Baafsplein
9000 Gent
8
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!