Vertoning van de film “Rêver sous le capitalisme”

Vertoning van de film “Rêver sous le capitalisme” in aanwezigheid van regisseuse Sophie Bruneau, donderdag 0 in Cinema Aventure.

Wat verklappen onze dromen over onze beleving van de realiteit? Deze vraag vormt de rode draad van de film Rêver sous le capitalisme van regisseuse Sophie Bruneau.

Sophie Bruneau is antropologe van opleiding en is al zo’n vijftien jaar sterk geïnteresseerd in de werk- en gezondheidsproblematiek. De inspiratie voor deze film haalde ze uit het boek Das Dritte Reich des Traums van de Duitse journaliste Charlotte Beradt (1907-1986). Met deze insteek geeft ze een intieme en bespiegelende benadering van psychosociaal leed op het werk.

Met de Brusselse nacht op de achtergrond halen twaalf mensen herinneringen op aan een droom over hun werk, die ze vervolgens interpreteren. Poëzie en politiek vermengen zich in hun subjectieve relaas over het leed dat ze ervaren, en waaruit de contouren opdoemen van een wereld die gedomineerd wordt door het neoliberale kapitalisme.

De Brusselse Vakbondsschool* nodigt je uit op donderdag ktober voor de vertoning van “Rêver sous le capitalisme” in Cinema Aventure, in aanwezigheid van regisseuse Sophie Bruneau. De voorstelling wordt gevolgd door een Q&A met de filmmaakster.

*De Brusselse Vakbondsschool is een initiatief van Ccb (Centrale Culturelle Bruxelloise), met steun van Abvv-Brussel, Cepag (Centre d’Education Populaire André Genot) en het ministerie van de Franse Gemeenschap.

– Duur van de film: 63min – Franse originele versie met Engelse ondertiteling.
Locatie: Cinema Aventure –(Kleerkopersstraat 15 te 1000 Brussel) - Gratis
Waar :
Bioscoop Cinema
Rue des fripiers 15
1000 Brussel
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://www.facebook.com/events/440347333256627/
accessibility

Donderdag: van 19:30 tot 21:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Anima Festival
(Van 21 februari 2019 tot 1e maart 2019 - Ixelles)
Ballet in de Cinema
( 23 februari - Laeken)
Paw Patrol op het grote scherm
(Van 22 februari tot 1e maart - Laken)
Obscure Night: The Boy: Brahms’ curse
( 20 februari - Laken)
Aes+f, The Feast of Trimalchio
(Van 17 januari tot 29 februari - Antwerpen 1)