Vlaamse Meesters in situ - Laatmiddeleeuwse sculpturen.

In mei van dit jaar reeds stond in onze vereniging de beelden-pracht rond de zogenaamde Meester van Elsloo centraal met een knappe voordracht door Dr. Famke Peeters van het K.I.K. en met een bezoek aan het Bonnenfantenmuseum in Maastricht.
Er zijn echter ook in onze eigen streek bijzonder veel sculptuur-schatten - ontsnapt aan de Beeldenstorm in 1567 - te ontdekken !
Blikvanger in de St.-Laurentiuskerk van Bocholt is een schitterend retabel van rond 15et beelden over het leven Maria en op de zijpanelen schilderingen van wellicht Colijn de Coter over de H. Laurentius. In de kerk staat ook een sacramentstoren (+ 1500) mogelijk van Aert van Tricht en verschillende beelden, die worden toegeschreven aan de ateliers van Jan van Steffeswert en de Meester van Elsloo.

De Sint-Lambertuskerk in Neeroeteren overtreft dit aanbod nog. Van de beide beroemde ateliers hangen er een majestueus Marianum en een glorieus triomfkruis, een bewogen apostelbalk, en staan er een veelvoud van heiligenbeelden. Ook de decora-tieve gewelffresco's laten ons als het ware binnentreden in een reliekschrijn van het begin van de 16de eeuw.

Programma van de namiddaguitstap op zat. eptember:
- 13.00u. - vertrek cc Achterolmen.
- 13.30u. - geleid bezoek St. Laurentiuskerk Bocholt.
- 15.00u. - verfrissing op een Bocholts terras.
- 15.30u. - vertrek naar Neeroeteren.
- 16.00u. - geleid bezoek St. Lambertuskerk Neeroeteren.
- 17.00u. - afsluiting met koffie en vlaai.
__________________________________________________

Praktisc :
* Verplaatsing via carpooling. We vragen de deelnemers aan te geven of ze zelf met de auto rijden en eventueel beschikbare plaatsen hebben, of dat ze met iemand willen meerijden. In Bocholt en Neeroeteren is er parking nabij de kerk.
* Prijs incl. entree, gidsen, koffie en vlaai: 11 €/persoon.
* Inschrijven tegen uiterlijk eptember bij Annie Metten Capucienenstraat 10, 3680 Maaseik Tel. +3)89
* Betaling graag op voorhand via rekeningnummer: Be89 4534 0990 t.n.v. Pater Sangerskring Maaseik met vermelding van "9- - Bocholt en Neeroeteren" en de namen van de deelnemers.
Waar :
St.-Laurentiuskerk
Kerkplein
3950 Bocholt
Tarief :
€ 11
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.patersangerskring.org/
accessibility

Zaterdag: van 13:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!