Voeding en Vitaliteit (zaterdag)

 
Het 1ste jaar van de Driejarige vegetarische kookopleiding in Antwerpen
Drie jaren van elk 75 uur (13 dagen) + voor wie naar het tweede en derde jaar wil doorgaan nog apart te volgen modules energetische basiskennis.

Leer super lekker koken met seizoensgroenten en gezonde eiwitten, vetten en suikers. In deze opleiding krijg je unieke kennis, vaardigheden & kooktechnieken die je niet in boeken kunt vinden. Je maakt ze je ook echt eigen door de vele praktijklessen (1 les op 4) en kookopdrachtjes voor thuis.

Gezond eten kan een heleboel problemen voorkomen of verzachten: darmproblemen, hypoglycemie, hoge bloeddruk, spataderen, huiduitslag, allergieën, overgewicht,.. . Afvallen, op je ideale gewicht blijven en je fit en gezond voelen lukt trouwens niet met crash-diëten of light producten en ook niet met een onevenwichtig voedingspatroon (weinig vet, weinig koolhydraten, weinig eiwitten) - allemaal heel ongezond. Wat werkt er dan wel ?

Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig is er Voeding en Vitaliteit. Een opleiding die je laat kennismaken met natuurlijke inzichten over het effect van ons voedsel op onze vitaliteit. We geven je een heldere kijk op de zaak en verleiden je met volwaardig, overwegend plantaardig lekkers. We bieden je een overvloed aan recepten, toveren met kookstijlen en helpen je zo op weg naar een vitaler en natuurlijker leven. Gezonder eten en leven was nog nooit zo gemakkelijk.

Doel & Inhoud
Deze opleiding staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding. Het is een heel praktisch georiënteerde opleiding die informatie koppelt aan directe bruikbaarheid in het dagelijkse leven. Een programma voor mensen die stap voor stap, systematisch en grondig willen kennismaken met gezonde voeding in al z’n aspecten. Je leert doelgericht om te gaan met voeding en de mogelijkheden ervan voor jouw leefsituatie ten volle te benutten.

Wat je meekrijgt zijn unieke kennis en vaardigheden die je niet in boeken kunt vinden. Je maakt ze je eigen in de vele praktijklessen en via tal van kookopdrachtjes die je uitnodigen om tussendoor thuis verder te experimenteren en te observeren.

We werken met verschillende lesgevers die allemaal hun eigen stijl, ervaring en accenten inbrengen. Gemeenschappelijk is de keuze voor volwaardige, minimaal bewerkte producten van goede kwaliteit, liefst vers, lokaal en grotendeels plantaardig: dit is voor ons altijd de basis van gezonde voeding.

We geven je actuele, goed onderbouwde, zo neutraal en volledig mogelijke informatie, gebaseerd zowel op traditionele wijsheid, als op goed, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, eigen ervaring en gezond verstand. Zo kom je te weten waarom de meningen over gezonde voeding zo sterk uiteenlopen en hoe je daarin je eigen waarheid kan vinden, los van hypes of door anderen bedachte regeltjes.

We reiken je daartoe ook een energetisch kompas aan om gefundeerd evenwichtige voedingskeuzes te kunnen maken: je leert welke soorten energie voeding geeft, hoe je deze energie kan beïnvloeden of transformeren via de verschillende kookstijlen, en welke invloed dat heeft op ons: ontspannend, verkoelend, versterkend, activerend, …

Verder moedigen we je vooral aan om zelf te gaan ontdekken en ervaren wat voor jou gezonde voeding is (en hoewel deze kooktraining overwegend plantaardig is, kan jouw ideale voedingswijze net zo goed omnivoor als vegan als alles daartussen zijn). Wij gaan je dus niet vertellen hoeveel vet of eiwit of graan goed voor jou is of wat je vooral wel of niet zou moeten eten. Met de verschillende tools die je krijgt en door steeds meer naar de wijsheid van je eigen lichaam te luisteren en te blijven luisteren, kom je daar vanzelf achter.

Structuur
Eén les op twee bestaat één dagdeel (voor- of namiddag) uit een demo-kookles - uiteraard met uitleg en ruimte voor vragen – en het andere dagdeel uit een praktijkles waarin je in kleine groepjes (drie à vier mensen) zelf aan de slag gaat rond een specifieke kookopdracht. De andere keer zijn het twee demo-lessen. Wat gekookt wordt, dient 's middags als eenvoudige lunch.

Aantal jaren:3

Modeltraject
* 1ste jaar: Voeding & Vitaliteit 1 + Energetische basiskennis A
* jaar: Voeding & Vitaliteit Energetische basiskennis B + (optioneel) Medische basiskennis A
* 3de jaar: Voeding & Vitaliteit 3 + (optioneel) Medische basiskennis B
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
1350 euro
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Voeding en vitaliteit
(Van 21 oktober 2023 tot 22 juni 2024 - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 20 oktober 2023 tot 21 juni 2024 - Antwerpen 1)
Innerlijke kind - jaargroep
(Van 24 september 2023 tot 2 juni 2024 - Antwerpen 1)
Voetreflexologie zaterdag
(Van 7 oktober 2023 tot 23 juni 2024 - Antwerpen 1)
Energetische basiskennis a (weekendcursus)
(Van 9 februari tot 15 juni - Antwerpen 1)