Voorstelling & party OriŽntaalse dans

Arabische dans, buikdans, sprookjes van 1001 nacht... de dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft in de loop der eeuwen grote invloed uitgeoefend op de flamenco. De oosterse dans kenmerkt zich door het veelal onafhankelijk bewegen van verschillende lichaamsdelen. De nadruk ligt daarbij op de heupen en het bekkengebied: het centrum van de dans en de energie. Net zoals flamenco is de oriŽntaalse danscultuur door zigeuners naar het westen gebracht en is ze geŽvolueerd tot een verzameling van bewegingen uit verschillende landen en culturen. Vandaag zou men denken dat de oosterse dans alleen door vrouwen wordt beoefend. Dat is een groot misverstand...

Johanna volgde klassiek ballet tot ze op haar 14de het verdict "hoogst waarschijnlijk geen danscarriŤre" kreeg na een ingrijpende rugoperatie. Ze liet het er echter niet bij en ging op zoek naar haar dansbestemming. Die vond ze in Egypte bij de oriŽntaalse dans, die zelfs heilzaam bleek voor haar rug. Ze geeft nu les in haar eigen sport- en buikdansschool en leidt haar eigen showteam. Als drievoudig vice-wereldkampioene kreeg ze een beurs van de Provincie Limburg om haar carriŤre verder uit te bouwen. Ze blijft les volgen bij internationale topdansers.

Op zaterdag- en zondagnamiddag geeft ze les en op zaterdagavond treedt ze op met haar showteam Mariposa. Tussendoor kunnen cursisten en toeschouwers zelf een dansje maken.

Ticket: Ä 10
Reserveren: +33 59 37 11, of via chatbericht
Waar :
Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren
Tarief :
10 euro
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://www.facebook.com/danshuisvolmolen/
accessibility

Zaterdag: van 21:00 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!